За първи път в България "Училище за хуманност"

2991
За първи път в България "Училище за хуманност"
Снимка: Thinkstock/ Guliver

„Учебната програма“ включва темите за миграцията, дискриминацията, расизма, радикализацията и хуманността, а в „занятията“ ще участват доброволци, деца и младежи, политици и журналисти, представители на институции, организации и партньори, работещи по проблемите на миграцията.

„Първият звънец“ в училището ще бие на 13 юли 2016 г. от 10:00 ч. в зала „София” на БЧК /бул. „Джеймс Баучер” 76/. Организатор е Българският младежки Червен кръст а „преподаватели“ ще бъдат проф. Анна Кръстева, НБУ, Мария Стоянова, председател на СЕМ, Огнян Златев, ръководител на офиса на ЕК в България и др.

Ще можете да чуете и живи разкази на мигранти за личната им история и за интеграцията им в България. Паралелно ще се провеждат разнообразни занимателни ателиета и игри за децата-участници.

1264 души ще получат помощи от БЧК в Плевен

1 264 уязвими лица от област Плевен ще получат помощ във вид на хранителни продукти от Българския червен кръст. Това ще стане в изпъл...

Ателиетата „Ами ако...” ще разпалят въображението и креативността на всички ученици, предизвиквайки ги да си представят съвършен хуманен свят и да помислят за лични обещания и постъпки, които биха направили този свят възможен. В края на учебния ден деца и възрастни ще обединят идеите си в „Малка книга за хуманността”.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София