Засега без зелена зона в "Гео Милев" и "Редута"

2004
Засега без зелена зона в "Гео Милев" и "Редута"
Снимка: БГНЕС

Няма да има "зелена зона" в столичните квартали "Гео Милев" и "Редута" през 2022 година. Това обяви кметът на район "Слатина" Георги Илиев, визирайки резултатите от онлайн анкета на живущите.

"Проучването беше осъществено изцяло онлайн и в него имаха право да участват граждани, чийто постоянен или настоящ адрес е в тези два квартала. Поясняваме, че допитването беше с информативна цел, а не с функция на референдум. Това дали да препоръча на Столичния общински съвет въвеждане на "зелена зона" или не е изцяло в правомощията на районния кмет.

Предвиждат "зелена зона" в столичните квартали "Гео Милев" и "Редута"

"Зелена зона" за паркиране се предвижда да бъде въведена в столичните квартали "Гео Милев" и "Редута" . Това съобщи кметът на район "Сл...

След обработка на резултатите, която се състоеше в сравняване на подадените от гражданите данни с тези в системата на ГРАО, отсяване на дублираните отговори, при които едни и същи граждани са гласували по няколко пъти - в който случай за меродавен се приема последният отговор, тъй като всеки има право да промени мнението си - останаха валидни около 4000 отговора. От тях 63% са "Против" въвеждането на зелена зона, а 37% - "За".

Тези резултати обаче се различават за различните зони на анкетираните квартали, като гражданите от кв. "Редута" в болшинството си са заявили, че желаят да има зелена зона в техния квартал, докато в "Гео Милев" в по-голямата си част са против", казват от "Слатина".

В обяснителните бележки, които гражданите са попълвали в допитването по собствено желание, те най-често посочват, че основният им проблем с въвеждането на зелена зона е не, че не желаят такова регулиране, а че не вярват, че от тези допълнителни разходи и усилия, които ще направят, ще има ефект за качеството им на живот в района, тъй като видимо до момента инвестиции от приходите към Центъра към градска мобилност от винетките в кв. "Яворов" и в други квартали на София няма.

След като видя резултатите и анализира вътрешно реакциите на гражданите от техни коментари и разговори с администрацията, екипът на кмета реши да направи собствено проучване в квартал "Яворов", където от една година функционира "зелена зона". Проучването показа, че 51% от гражданите на "Яворов" са против Зелената зона, защото не са били свидетели на инвестиции от страна на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в ремонт на инфраструктурата в квартала. И досега няма разписан документ за такива, добавят от офиса на районния кмет.

Разширяват синята зона за сметка на зелената, министерствата ще си плащат

От 1 декември синята зона за паркиране се разширява на 13 000 места за сметка на зелената.Това става възможно с приетите от Столичния с...

Визията на кмета на "Слатина" за начина, по който трябва да функционира регулирането на паркирането в квартали от смесен тип - жилищен и бизнес, се различава от сегашната концепция на Зелената зона: според Георги Илиев първият автомобил следва да може да паркира безплатно, за втория тази услуга да е много по-скъпа, а винетни стикери за паркиране да могат да се издават не само по постоянен, но и по настоящ адрес.

Още: Столична община е на загуба от скобите и вдигането на коли

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София