Арсенал изнесе лекция на Фулъм

4786
Арсенал изнесе лекция на Фулъм

В мач от втория кръг на Висшата лига на Англия отборът на „Арсенал” се справи сравнително леко с тима на Димитър Бербатов „Фулъм” като гост – 3:1. Така топчиите се отлепиха от дъното на класирането, след като на старта на сезона загубиха на „Емирейтс” с 1:3 от „Астън Вила”.

Гостите започнаха мача малко по-остро, като на резервния вратар на „Фулъм” Дейвид Стокдейл му се наложи да спасява удар на излезлия сам срещу него Тио Уолкът още в 10-тата минута. А в 14-тата „Арсенал” поведе след солидна порция късмет – на силно намокрения от свирепия дъжд терен Оливие Жиру успя да спре един далечен удар и се отзова сам срещу Стокдейл, като с лекота мушна топката край него – 0:1.

Арсенал преговаря за Ди Мария, уникално изпращане на Раул на "Сантяго Бернабеу"

Ръководството на "Арсенал" започна предварителни преговори с Реал Мадрид и Анхел Ди Мария за трансфер на аржентинеца в посока "Емирейтс...

След този гол „Фулъм” овладя инициативата и наложи превъзходство, но в нападение нещата останаха ялови. Най-добрият шанс за домакините се откри след далечен удар на Адел Таарабт, който Шчесни спаси, а при добавката Деймиън Дъф не прояви майсторство и нацели отново легналия вратар на „Арсенал”.

Котиджърс играеха с идеята да правят преса дълбоко в полето на „Арсенал”, но в самия край на полувремето тази тактика им изяде главата. Топчиите успяха на няколко пъти да направят бързи контраатаки с по един два паса и в 41-вата минута хванаха защитата на „Фулъм” по бели гащи – Санти Касорла изведе Уолкът отдясно в наказателното поле, той стреля, Стокдейл изби, но право на крака на Лукас Подолски и германецът прати топката в опразнената врата – 0:2.

Втората част започна със силен удар на Таарабт, спасен с една ръка от Шчесни и оттам насетне „Фулъм” сякаш угасна. Играчите в бялот натискаха, но така и нямаше положения, а „Арсенал” сложи точка на спора в 68-та минута. Тогава Оливие Жиру спря отлично дълъг пас, топката беше разиграна на контраатака и Подолски я получи на скорост от Касорла, като германецът с топовен шут по диагонала нацели долния ляв ъгъл на Стокдейл – 0:3.

Оттук насетне „Фулъм” нямаше какво да губи и Дарън Бент, който влезе като резерва, успя да върне едно попадение в 77-та минута. Това стана благодарение на страхотно отиграване на Димитър Бербатов, който получи висок пас в наказателното поле с гръб към вратата по фланга, успя да гърдира и да стреля от воле със светкавично обръщане, Шчесни изби, но в краката на Бент, който от метър на празна врата нямаше как да сбърка - 1:3.

Арсенал обърна поглед към Реал за нови попълнения

След критиките от феновете на "Арсенал", че отборът има неуспешна трансферна политика, от ръководството на тима се помъчиха да смекч...

След попадението „Арсенал” пак стана по-активния тим, в игра влезе и Джак Уилшър и беше цяло чудо, че гостите не вкараха четвърти гол, като най-големият пропуск направи Тио Уолкът в първата минута на добавеното четириминутно продължение, когато сам срещу Стокдейл стреля право в тялото му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com