БФС намалява отборите в А група

8268
БФС намалява отборите в А група

Президентът на БФС Борислав Михайлов призна, че от следващия сезон елитната ни футболна група се намалява до 14 отбора, а за по-следващата кампания - на 12.

При схемата с 14 отбора ще се играе редовен сезон от 26 мача на принципа всеки срещу всеки, а след това отборите ще бъдат разделени на първа шестица и втора осмица, като ще имат срещи на разменено гостуване - съответно 10 кръга за едните и 14 за другите. Когато отборите станат 12, ще изиграят редовен сезон от 22 кръга, след което ще бъдат разделени на две шестици, което означава още 10 кръга.

Освен това родните клубове ще подлежат на вътрешен мониторинг от Българския футболен съюз, каза Михайлов, предаде БГНЕС.

След провеждането на последния за годината Изпълком на съюза, стана ясно, че препоръката за тези проверки е от УЕФА. Става дума за проверки на финансовото състояние на тимовете у нас. "Финансовото положение на българските тимове постоянно се влошава. Знаете за правилото за финансов феърплей. Тази проверка ще се прави на всеки три месеца", уточни Михайлов.

Друго интересно разкритие от Изпълкома е, че за следващата година бюджетът на БФС е орязан с близо 2 милиона лева. Причините са кризата, липсата на мач като този с Италия през миналата годината и липсата на спонсори, уточни Михайлов.

Босът на родната ни федерация засегна и въпроса за тв правата за "А" група, които продължават да са дискусионна тема. Организираната от собствениците на Лудогорец, ЦСКА и Левски компания "Футбол Про Медия", която спазари тв правата, наистина е предложила най-добрата възможна оферта за тях - 2 милиона лева. Иначе отборите са щели да вземат повече от половин милион по-малко, разясни Боби Михайлов. Той добави, че няма никакви тайни договорки между компанията и БФС.

Догодина ще има и конгрес на БФС, на който всеки желаещ може да се кандидатира за моето място, уточни Борислав Михайлов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com