Изненадваща загуба на големия Мани Пакиао

17659
Изненадваща загуба на големия Мани Пакиао

В една от най-големите боксови срещи през отминаващата година, един от най-големите шампиони в профи бокса, Мани Пакиао, бе нокаутиран и откаран в болница, съобщава БГНЕС. Мексиканецът Хуан Мануел Маркес нанесе решаващия удар в шестия рунд, след който Пакиао остана да лежи в несвяст около минута.

Мачът, състоял се снощи пред 16 348 зрители, се игра в MGM Grand Garden Аrena, Лас Вегас. Двамата са се боксирали три пъти преди тази среща, като в две от тях победител бе знаменития филипинец Пакиао, а в една завършиха наравно. Този път Маркес бе по-готов за боя. В третия рунд той прати Пакиао в нокдаун, но след него не продължи атаката си, за да довърши мача. В следващия рунд самия Маркес отнесе нокдаун, а в петия рунд Пакиао направи силна атака, но гонгът спаси Маркес, който трудно стигна до своя ъгъл. Това не предвещаваше шока, който се случи в средващия, 6-ти рунд. В самия му край Маркес нанесен силен десен удар, който попадна в брадата на Пакиао и той падна в нокаут. Филипинецът остана около минута в несвяст, а по-късно бе откаран в болница.

Анализатори: Кубрат Пулев е по-добър от Дейвид Хей

Кубрат Пулев е много по-добър боксьор от бившия световен шампион в тежка категория Дейвид Хей. До това заключение стигнаха два от специ...

Това е второ поредно и общо пето поражение в кариерата на Мани Пакиао, а Хуан Маркес вече има 55 победи и 6 загуби.

През юни Пакиао сензационно не успя да защити титлата си на световен шампион в полусредна категория във версията на Световната боксова организация (WBO). Той претърпя спорно поражение по точки от носителя на аналогичното звание в по-долната категория Тимъти Брадли.

Редактор: Пламен Георгиев

Почина треньорът на Кличко

Известният треньор по бокс Емануел Стюърт загуби битката с рака и почина на 68-годишна възраст в Детройт. Наставникът на Владимир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com