Кавани разпердушини Рома

5289

Отборът на "Наполи" отговори по най-добрия начин на неприятностите отпреди Коледа и размаза "Рома" в дербито от 19-ия кръг на Серия А - 4:1.

В герой за неаполитанците се превърна голямата им звезда Единсон Кавани, който наниза хеттрик във вратата на безпомощните гости. По този начин Матадора оглави еднолично временното класиране на голмайсторите в Серия А с 16 попадения.

Наказаха Наполи за уреден мач

Отборът на "Наполи" е наказан с отнемане на 2 точки от актива му през този сезон, съобщи Италианската футболна федерация. Причината е о...

Още 4-тата минута на мача подсказа какво може да очакваме след като Кавани майсторски се възползва от фин пас на Горан Пандев и разпечата Гойкоечея. Веднага след това вратарят на "Рома" отрази удари на Кавани и Инлер.

"Рома", които почнаха без Пабло Освалдо, отвърнаха с положения на заместника му Матия Дестро и Миралем Пянич. Вълците обаче не успяха да изравнят и в началото на второто полувреме всичко свърши - Кавани отново бе на точното място и безмилостно наказа грешка на Балцарети - 2:0.

"Рома" имаше шанс да се върне и при тази разлика в мача, но Франческо Тоти не можа да вкара сам срещу Де Санктис, а веднага след това в игра влезе Освалдо. Преди обаче да се почувства ефектът от неговото влизане, Кавани наниза трето попадение - този път с глава.

Столичани все пак вкараха почетен гол чрез Освалдо, който се възползва от пас на Пянич, но босненецът си изкара втори жълт картон минути след това. Крайният резултат оформи Кристиян Маджо в последната минута на мача.

Наполи отново падна от Болоня и напусна Купата на Италия

Само три дни след като загуби като домакин от "Болоня", отборът на "Наполи" повтори упражнението и каза "сбогом" на турнира за Купата н...

С успеха "Наполи" излезе на трето място във временното класиране на Серия А, а "Рома" остава на шесто - на 5 точки от зона Шампионска лига.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com