Предпазлива игра и 0:0 между "Челси" и "Манчестър Сити"

4362
Предпазлива игра и 0:0 между "Челси" и "Манчестър Сити"

В дерби мача на 13-ия кръг на Висшата лига на Англия, който се превърна в разочарование, европейският клубен шампион „Челси” и действащият английски шампион „Манчестър Сити” завършиха наравно – 0:0.

Първо полувреме

"Ювентус" премаза "Челси"

В дерби срещата в група E от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига италианският шампион „Ювентус” победи европе...

Мачът започна сравнително спокойно, без някой от двата отбора да прибързва с масиран натиск, но с типичното за Англия бързо темпо и много преса и от двата отбора. „Челси” излезе с типичното 4-2-3-1, докато „Сити” промени схемата си от мача с „Реал Мадрид” през седмицата и започна с по-познатото от миналия сезон 4-4-2.

В тези първи минути по-интересно беше на трибуните – публиката на лондончани издигна куп плакати в защита на уволнения в сряда (21 ноември) Роберто Ди Матео, както и транспаранти против новия мениджър на „Челси” Рафаел Бенитес. Бенитес дълго време беше начело на „Ливърпул” и явно ще трябва да покаже много, за да го приеме „Стамфорд Бридж”.

Постепенно „Сити” успя да наложи превъзходство в играта, което доведе и до две чисти положение за шампионите в края на полувремето – удар на Сабалета по диагонал беше спасен от Петер Чех, а след това Серхио Агуеро от пет-шест метра стреля с глава от удобна позиция в ръцете на стража на „Челси”. Общо взето това беше и всичко по-интересно през първото полувреме.

Второ полувреме

В началото на втората част „Челси” станаха по-агресивни, но чисти положения все така нямаше.  До 60-тата минута, когато сините имаха териториално надмощие, най-чистото положение беше шут на Торес с левия крак, минал доволно високо над напречната греда.

Рафаел Бенитес е новият треньор на "Челси"

Испанският специалист Рафаел Бенитес официално е новият треньор на "Челси", става ясно от съобщение, публикувано на сайта на сините от ...

Мачът, типично за отборите, водени от Бенитес, включваше много тактическо надлъгване, което съответно отнема от красотата на играта. Постепенно и устремът на „Челси” беше спрян, като след средата на полувремето срещата се превърна в типична битка, без много рискове от двете страни, които явно не искаха да загубят и повече се пазеха, отколкото да мислят за атака. Отделно дъждът, който се сипеше над британската столица, допълнително утежняваше условията за игра. В крайна сметка, с оглед на показаното, мачът логично завърши 0:0.

Защо нямаше победител?

Крайно предпазливо подходиха и двата тима към мача. За „Челси” твърде слабо играха основни единици като Хуан Мата, Ферднандо Торес и Оскар, а Еден Азар изобщо не му се чу името. При „Сити” в офанзивен план Давид Силва буквално липсваше, а Туре също не оказа помощ в организацията на играта на шампионите. Показателно е, че повечето удари на гражданите към вратата на Чех дойдоха след статични положения и от страна на защитници.

Състави:

„Челси” - Петер Чех (вратар); Сезар Аспиликуета, Бранислав Иванович, Давид Луиз, Ашли Коул, Рамирес, Джон-Оби Микел (Ориол Ромео), Оскар, Хуан Мата, Еден Азар (Виктор Моузес), Фернандо Торес

"Манчестър Сити" отпадна от Шампионската лига

В дерби срещата на вечерта в Шампионската лига отборите на „Манчестър Сити” и „Реал Мадрид” завършиха при равен...

„Манчестър Сити” – Джо Харт (вратар); Пабло Сабалета, Матия Настасич, Венсан Компани, Александър Коларов, Давид Силва, Яя Туре, Гарет Бари, Джеймс Милнър, Един Джеко (Карлос Тевес), Серхио Агуеро (Марио Балотели)

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com