Ще се смее ли последен Червеният дявол?

23077
Ще се смее ли последен Червеният дявол?

В деня за размисъл преди референдума е редно да се потърси източник на вдъхновение за изчистване на съзнанието. И какво може да е по-добро от няколко футболни мача, ако не броим хубаво уиски или приятна компания, която става още по-весела с наличието на спорт? Ето какво ни предлагат европейските терени през тази събота.

Сток Сити – Манчестър Сити, 14:45 часа

Йол си пожела Бербатов да е лаком за голове срещу Юнайтед

Най-голямата звезда на българския футбол през последните десет години Димитър Бербатов трябва да е „лаком за голове”. Това ...

През този уикенд в Англия се играят мачовете от четвърти кръг за Купата на Футболната асоциация (ФА Къп). И може би точно гостуването на шампионите от „Манчестър Сити” на „Британия Стейдъм” ще покаже каква е магията на турнирните битки в Англия и как много често там Давид стъпва на врата на Голиат.

Временното състояние на двата отбора е на коренно различно – „Манчестър Сити” са с пет победи в последните си пет мача, а „Сток Сити” имат само един успех и то след продължения – точно в мач за ФА Къп.

Когато обаче говорим за гостуване на гражданите на „Британия Стейдъм”, статистиката е категорична – шампионите на Англия нямат успех от 1999 година насам. Последните пет мача при домакинство на „Сток Сити” завършват наравно, а през 2010 година точно за ФА Къп „Сток” изхвърлят „Манчестър Сити” след продължения с 3:1.

При съставите големите липси за „Манчестър Сити” ще са братята Яя Туре и Коло Туре, които играят в турнира за Купата на Африка. За „Сток” го няма емблематичният ветеран Рори Делап, който се прочу с хвърлянето на тъчове, превръщащи се в асистенции за негови съотборници. Очите на феновете на домакините са вперени в Питър Крауч, който отдавна е доказал, че може да бележи и нищо чудно той да е големият коз за „Сток Сити”.

Много лакомници за гол нападат, но един се откроява

И вторият кръг от любимата на аудиторията на Actualno.com футболна игра „Лаком за гол” вече е история. Благодарим на всички...

Средните ставки за успех на домакините се въртят около 5.16, равният мач е оценен на 3.88, а победата за „Манчестър Сити” е 1.80.

Прогноза: 12

Манчестър Юнайтед – Фулъм, 19:30 часа


В една от най-интересните срещи за българските запалянковци срещи от ФА Къп българинът Димитър Бербатов се завръща на „Олд Трафорд”, но този път с екипа на „Фулъм”.

Тотнъм поряза Манчестър Юнайтед в последната минута

"Манчестър Юнайтед" беше принуден да изпие собственото си лекарство и изтърва победата срещу "Тотнъм", след като шпорите изравниха с го...

Преди срещата мениджърът на котиджърс Мартин Йол си пожела Бербатов да вкара хеттрик в мача, но ако погледнем реално на нещата разликата в класите на двата отбора е от небето до земята. „Фулъм” няма победа като гост на „Олф Трафорд” от 1963 година насам, когато печели с 2:0. Отделно от шест мача насам отборът на Бербатов не е печелил срещу „Юнайтед”, а в тези мачове червените дяволи записаха пет победи, включително едно 5:0 насред Лондон.

Като временна форма отново предимството е на страната на червените дяволи – три победи и две равенства в последните им пет мача, като те включват сблъсъци с „Ливърпул” и „Тотнъм”. „Фулъм” пък има две победи, две равенства и една загуба в последните си пет мача, като загубата е от градския съперник на „Юнайтед” „Манчестър Сити”, нанесена в последния кръг на Премиершип преди този мач.

По отношение на съставите за „Манчестър Юнайтед” под въпрос е Неманя Видич, така че той едва ли ще играе предвид факта за кое състезание говорим, няма ги още Джони Еванс и Дарън Флетчър. Очаква се и Рио Фърдинанд да не започне като титуляр. За „Фулъм” под въпрос са все важни фигури – Брайън Руис, Младен Петрич, Ашкан Дежага и Стив Сидуел, но се очаква те да се върнат за мача – ако не всички, то поне някой измежду тях.

Реално „Фулъм” може да се надява единствено на подценяване от страна на домакините, за да измъкне нещо от срещата. Защото дори с резервите червените дяволи ще са твърде силни – жаден за доказване е Хавиер Ернандес-Чичарито, а той рядко прощава.

Средните ставки за успех на „Юнайтед” са 1.30, срещу 12.40 за „Фулъм” и 5.95 за равенство.

Двама мъже повеждат в Лаком за гол, дамите готвят ответен удар тази седмица

Първият кръг на играта на Actualno.com „Лаком за гол” завърши. Екипът на любимия ви сайт ви благодари, драги (по)читатели з...

Прогноза: 1

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com