Венгер бесен след загубата от Вила, Юнайтед победи убедително

3863
Венгер бесен след загубата от Вила, Юнайтед победи убедително

Един от сочените за фаворити във Висшата лига отбори в лицето на "Арсенал" започна с шокираща загуба с 1:3 от "Астън Вила", при това насред "Емирейтс".

Поражението предизвика недоволството на мениджъра на "топчиите" Арсен Венгер, който заяви, че "пропастта между неговия отбор и тези на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси" все още е голяма. Венгер призна и че няма средства за трансфери, макар цяло лято "Арсенал" да преследва нападателя на "Ливърпул" Луис Суарес и да предложи 40 млн. паунда за уругваеца. Имаше слухове и че "Арсенал" иска Уейн Рууни.

Мойс: Рууни не се продава

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Дейвид Мойс има желание темата "Уейн Рууни" да бъде приключена веднъж завинаги. Мойс за пореден п...

Иначе в мача на "Емирейтс" не игра българинът Александър Тонев, който премина във "Вила" от "Лех Познан". Тимът му направи пълен обрат след като се възползва от две дузпи, като при първата Бентеке довкара топката, тъй като Шчесни спаси първия му удар. Антонио Луна пък пресече устрема на "Арсенал" за изравняване с гол четири минути преди края, излязал сам срещу вратаря. "Топчиите" завършиха с десет души, тъй като Лоран Кошчиелни си изкара втори жълт картон, а на всичкото отгоре направи и втората дузпа.

Иначе шампионът "Манчестър Юнайтед" разгроми с 4:1 "Суонзи" на негостоприемния "Либърти Стейдиъм". Воденият от Дейвид Мойс тим нанесе своя удар с две попадения на звездата Робин Ван Перси, който бе точен в 34-ата и 72-ата минута на мача. Това бе дебютът в лигата на Мойс, който наследи на поста сър Алекс Фъргюсън.

Другите два гола бяха дело на Дани Уелбек (36 и 90). Почетното попадение за домакините вкара Вилфред Бони (82). Така "Манчестър Юнайтед" излезе начело в класирането след първия ден от новия шампионат. Спряганият за трансфер Уейн Рууни влезе през втората част на мястото на Гигс и записа първи минути при Мойс.

"Фулъм" на Димитър Бербатов също тръгна добре - с победа с 1:0 като гост на "Съндърланд". Единственият гол вкара Пайтим Касами след корнер, като се пребори на далечната греда и заби топката с глава в десния ъгъл на вратата на "черните котки".

Арсенал опитва с последна оферта да вземе Суарес

"Арсенал" ще отправи последна оферта за Луис Суарес на стойност 49 млн. паунда, преди евентуално окончателно да се откаже от уругвайск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com