X
 
 

160 деца ще участват в най-стария турнир по борба в Стара Загора

1484 0
160 деца ще участват в най-стария турнир по борба в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора
Петнадесет са отборите и общо 160 състезатели от цялата страна, участват в националното състезание по борба, организирано от старозагорския клуб „Берое“. Турнирът „Никола Илчев“ е най-старият в Стара Загора и един от първите по борба в България. Участниците в него са разделени в две групи - ученици от 2-ри до 4-ти клас и от 5-и и 6-и клас. 

На откриването на турнира днес малките борци и организаторите бяха поздравени от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. 

Биляна Дудова ще може отново да спортува

Шампионката по борба Биляна Дудова ще може отново да спортува, не е засегнато нищо от двигателната активност на лявата ѝ ръка. Това каз...

„Благодарен съм, че работейки заедно, успяваме да подобряваме спортната инфраструктура, защото в крайна сметка спортът е за децата. Така те се развиват правилно, като имащи достойнство и дисциплина хора“, каза той и благодари на треньорите за отдадеността и грижата към най-малките. 

Организаторите на традиционния детски турнир връчиха на Тодоров и ресорния му заместник Красимира Чахова специални благодарствени плакети. „Благодарение на Община Стара Загора залата ни по борба има нова придобивка - поставени са трибуни за близо 250 души. Така тя вече е пригодена и удобна за състезания", каза Димо Христов, един от най-добрите  треньори по борба в Стара Загора.  

На откриването присъстваха и председателят на постоянната комисия по спорт и младежки дейности на общинския съвет Тихомир Трифонов, спортни дейци, Петко Крумов от общинския спортен отдел, треньори, спортни дейци и родители.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители