X
 
 

86 двойки се врекоха на третата "Златна сватба" в Казанлък 

1769 1
86 двойки се врекоха на третата "Златна сватба" в Казанлък 
Снимка: Златна сватба
86 двойки от Казанлък след 50 години съвместен живот се включиха в инициативата на кмета Галина Стоянова „Златна сватба“.

„Вече 3 години виждам толкова много хора, които идват да споделят общия ни ритуал за Златни сватби. Хора, които са прекарали своя съвместен живот в радости, в трудности, но са показали на всички по-млади, че щастието се крепи на уважението, на любовта, но преди всичко на разбирането“, обърна се към двойките домакинът на снощното тържество в Града на розите Галина Стоянова. В качеството й на длъжностно лице по гражданско състояние пред нея семействата с половинвековен стаж препотвърдиха клетвата си за вярност. 

По традиция стриктно бяха спазени сватбените ритуали, които с вълнение си припомниха златните съпруги и съпрузи - златна наздравица с чаша пенливо вино и целувка с „Горчиво!“, разчупване на обредната погача, за да се знае кой ще води в следващите 50 години, сватбена торта, първи златен брачен танц и общото сватбено хоро.

Златните двойки получиха и удостоверенията си за Златна сватба, които им връчи лично кметът Галина Стоянова. 

За настроението на Златния сватбен празник се грижиха танцовият а нсамбъл „Арсенал“ с ръководител Христо Стоянов и танцови двойки от Клуб по спортни танци „Роза“ с ръководители Ваня и Петър Радеви, Рени Петрова от школа „Орфей“ при Народно читалище „Възродена искра - 2000“ с вокален педагог Мариана Мъгева. Община Казанлък предава на живо официалната церемония чрез видео канала YouTube и профила на общината във Фейсбук, с което направи съпричастни към празника и близките на 86-те златни младоженци. 

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Браво на Галина Стоянова!Не съм от Казанлък и нямам общо с града на розите,но инициативата е прекрасна.Трябваше да има и по едно пликче за възрастните двойки,но какво да се прави-пари никога няма.