Андрей Новаков: Чирпан може да бъде един от най-богатите градове в Южна България

12800
Андрей Новаков: Чирпан може да бъде един от най-богатите градове в Южна България
Снимка: ГЕРБ - Стара Загора

„Най-после Чирпан случи на кмет. Бях впечатлен, че независимо от колосалните дългове в размер на близо 30 млн. лева, които Ивайло Крачолов е наследил, има няколко ключови инфраструктурни проекта. Единият е свързан с изглаждане на надлез в района на жп гарата, който ще даде възможност за създаване на индустриална зона, защото икономиката ще издърпа града напред."

Това заяви по време на посещението си днес в Чирпан евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Според него това, което има като дадености Чирпан, позволява да е един от най-богатите градове в Южна България.

Новоизбраният кмет на Чирпан обеща честно и открито управление (СНИМКИ) 

„Обещавам честно, открито и прозрачно управление. Нека да работим така, че след 4 години, когато се изправим пред своите съгражда...

"Има много заряд в действията на кмета и ми се иска да виждам тази енергия на повече места в България. Изключително важно е Европейският парламент още през септември - октомври да одобри Спасителния план, така че и общини като Чирпан да могат да разчитат на него“, каза още Новаков. 

„Истинско удоволствие е да се работи с кмета на Чирпан Ивайло Крачолов. Работим съвместно и с подкрепата на Андрей Новаков по много проекти и смятам, че в края на годината ще има повече оптимизъм, отколкото в момента, в който заедно започнахме да работим“, сподели пък заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, който придружаваше евродепутата при посещението му в Чирпан. 

Ивайло Крачолов обясни, че е пред финализиране на споразумението с Министерството на финансите (МФ) за поемане на сума в размер на 80% от 10 млн. лева дълг, който е наследил като кмет. „В момента преговаряме с екипите на МФ и Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), за да намерим решение за лихвите, които са в размер на над 4,5 млн. лева“, уточни кметът на Чирпан. Той сподели, че със съдействието на Емил Христов Министерството на труда и социалната политика (МТСП) е одобрило проект за цялостно преоборудване на Домашния социален патронаж. Очаква се до края на седмицата да бъде одобрен и проект по „Красива България“ за саниране на сградата на Медицински център „Д-р Тошев“. Активно се работи по подготовката на проект за изграждане на детска градина в село Свобода, с който общината ще кандидатства пред Министерството на образованието и науката (МОН).

Андрей Новаков, Емил Христов и Ивайло Крачолов разгледаха Музея на палеонтологията в Чирпан и поднесоха цветя пред паметника на Георги Данчов-Зографина по повод 174 години от рождението му. Тримата посетиха и селата Средно градище, Стоян Заимово и Зетьово, където се срещнаха и обсъдиха с местните жители проблемите в малките населени места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора