До 8 години затвор за шефа на кардиологията в Стара Загора с фалшива диплома

5060
До 8 години затвор за шефа на кардиологията в Стара Загора с фалшива диплома
Снимка: Thinkstock

Софийската районна прокуратура (СРП) внесе в Софийския районен съд (СРС) обвинителен акт срещу д-р Иван Вуцов от Стара Загора, обвинен е в документно престъпление.

На 29 март 2013 г. в Ректората на Медицинския университет в гр. София, при условията на посредствено извършителство (чрез своята сестра А.В.) Вуцов съзнателно се ползвал от неистински официален документ – свидетелство за призната специалност по кардиология.

В Плевен осъдиха измамник, представил фалшива диплома

7 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е наложеното наказание на измамник, представил фалшива диплома за основно об...

В хода на разследването действителният съставител на посочения неистински документ не е бил установен. Поради това е ангажирана единствено наказателната отговорност на обвиняемия Вуцов за последващото използване на инкриминираното свидетелство. За посоченото престъпление предвиденото наказание е до 8 години лишаване от свобода.

Actualno.com припомня, че д-р Иван Вуцов беше завеждащ отделение по инвазивна кардиология в университетската болница "Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора. До 2-ри октомври 2014-та година д-р Вуцов е работил в отделението по инвазивна кардиология в частната болница "Тракия", която напуска, след като ръководството й разбира, че той няма необходимата квалификация по специалността. След това той се връща отново в университетската болница, където става завеждащ отделение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора