Доброволци в помощ на пожарникарите в Стара Загора

3482
Доброволци в помощ на пожарникарите в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Стартира дежурството на доброволци, включили се към формированието на община Стара Загора и одобрено от общинския съвет, пише "Фокус"

То ще става по график и в него ще се включват по двама души, които ще дежурят за времето от 13.00 до 17.00 часа – най-натоварената част от денонощието за сигнали и произшествия през пожароопасния сезон, съобщават от пресцентъра на МВР.

Една седмица огнеборци гасят пожара около Чернобилската АЕЦ

Пожарът в забранената зона около Чернобилската АЕЦ се гаси вече седмица от украинските огнеборци, съобщи украинската Държавна служба з...

По утвърдена програма ежедневно доброволците ще бъдат инструктирани за здравословните и безопасни условия на труд, предвидено е и поддържащо обучение за надграждането на знанията, придобити по време на основния им курс. Със спазването на графика и координацията на дейността е натоварен ръководителят на доброволното формирование инж. Валентин Георгиев.

Общината е осигурила и автомобил с висока проходимост, оборудван с основните средства за гасене на пожари в горски и полски масиви. По този начин доброволците ще могат да оказват помощ при ликвидирането на произшествия – пожари в сухи треви, храсти, горски насаждения и лесонепригодни площи.

Конкретните оперативни действия на място ще се осъществяват под прякото ръководство на най-старшия служител на РДПБЗН - Стара Загора, натоварен с ликвидирането на последиците от произшествието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com