Галина Стоянова очаква извинение към казанлъчани от съветник на БСП

3736
Галина Стоянова очаква извинение към казанлъчани от съветник на БСП
Снимка: Община Казанлък

Извинение към казанлъчани заради манипулативно питане очаква кметът Галина Стоянова от Румяна Друмева, общински съветник от "БСП лява България". 

На 20 юни от Друмева е внесено питане дали вече е представен в община Казанлък бизнес план от управителя на „Балканинвест“ ЕООД Петко Карагитлиев, както е обещал на сесията през април. Мотивите на Друмева са, че при липсата на такъв с натоварването на общинската фирма с нови дейности може да бъдат компрометирани заложените дейности и развитието на дружеството.

От отговора на кмета на Казанлък става ясно, че управителите на общинските търговски дружества са внесли бизнес плановете в деловодството на общината през първата половина на март тази година. Сред тях е и внесеният от управителя Петко Карагитлиев Бизнес план за 2019 г. на „Балканинвест“ ЕООД с входящ номер 68-02-9 от 13 март. "Във връзка с отпадане на причините за Вашето „притеснение“ бих Ви посъветвала да се извините на гражданите за манипулативното Ви питане", пише в отговора си Галина Стоянова до Румяна Друмева и напомня, че с правомощията на общински съветник може да се провери фактическото състояние на документите в администрацията и, само ако се констатират липси, да бъде запознавана обществеността с този факт и с опасения какво би произтекло от това.

Общинското дружество, което е предмет на питането на общинския съветник от "БСП лява България" е „Балканинвест“ ЕООД. Миналата година кметът Галина Стоянова внесе и съветниците одобриха предложение за промени в общинското дружество. Целта е общественият транспорт в Казанлък да се управлява от общинска, а не от частна фирма. Решението е и стъпка към реализирането на проекта „Интегриран градски транспорт на град Казанлък - Етап І“, който предвижда обновяване и модернизиране на градския транспорт със закупуването на 7 електробуса, които да обслужват основните линии, и на 4 двойни зарядни станции, поставяне на нови навеси и електронни информационни табла на 23 спирки и да се реконструира част от бул. „Розова долина”.

Общата стойност на проекта, финансиран по Оперативна програма (ОП) „Региони в растеж”, е близо 3,69 милиона лева. От тях европейското финансиране е 2,78 милиона, близо половин милион са национално финансиране и малко над 500 хиляди лева собственият принос на община Казанлък. Очакваше се електробусите да започнат да возят казанлъчани още през втората половина на тази година, но обществената поръчка за доставката им в момента се обжалва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com