Мерки заради COVID-19 предприемат в "Мини Марица-изток"

8087
Мерки заради COVID-19 предприемат в "Мини Марица-изток"
Снимка: Актуално

От утре, 16 март, спират рехабилитационните програми в базите на „Мини Марица-изток“, затварят се за посещения залата за фитнес и Клуба на миньора в Стара Загора. Отменя се организацията и провеждането на каквито и да е развлекателни и културно-масови мероприятия, свързани с пътуване и събиране на хора в затворени пространства. Това сочи заповед на изпълнителния директор на най-голямото въгледобивно дружество в България. 

Чрез конферентна и онлайн връзка ще се осъществяват оперативките и техническите съвещания в дружеството, заседанията на комисии, провеждането на комитети, обучения, одити и мероприятия, изискващи пътуване и събиране на хора в затворени пространства. Ако няма техническа възможност за това да се случи, такива дейности трябва да се провеждат в големи зали при разстояние между участниците не по-малко от 2 метра. При същото отстояние трябва да се извършват и ежедневните инструктажи за работа. 

Почивките на работниците и служителите ще се осъществява на работните им места - без посещение на местата за пушене и при дистанция от 2 метра, гласи още заповедта. В столовете на рудниците храненето ще става на малки групи и при отстояние на хората не по-малко от 2 метра.

Работниците и служителите се задължават да остават в къщи и да търсят личния лекар за съвет или консултация при най-малки оплаквания или прояви на вирусно заболяване. Ако медицинските специалисти препоръчат, заболелите да ползват отпуск за временна нетрудоспособност.

Ограничава се достъпът на външни лица по какъвто и да е повод в сградите и на територията на „Мини Марица-изток“ ЕАД. Изключение ще се прави само за фирмите за доставки или услуги.

В предприятието продължава стриктната ежедневна дезинфекция на подовете на всички помещения, санитарни възли, бани, дръжки на врати, ръкохватки на диспенсери за вода и други рискови места. Със заповедта се налага контрол и върху дезинфекцията на автобусите, които возят работещите до местоработата им и обратно. Ако се забележат нарушения, да се докладва незабавно на ръководството на дружеството.

В "Мини Марица-изток" ще се наложат по-рестриктивни мерки при доказване на случай на коронавирус на територията на областите, от които има работещи в компанията - Старозагорска, Хасковска, Сливенска и Ямболска. 

Тези, които работят редовна смяна ще бъдат приканени да излязат в платен годишен отпуск, както и незаетите в производството, за да се намали броят на пътуващите в автобусите. Служителите, които могат да работят от разстояние, ще го правят от домовете си.

Сериозна реорганизация на производствения процес ще бъде наложена за работещите на сменен режим с намаляване на смените, а там, където е възможно, ще спират цели участъци и дейности.

 

"НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 15 март"

"НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 15 март"

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора