Обстановката с тока в Гълъбово остава аварийна

8927
Обстановката с тока в Гълъбово остава аварийна
Снимка: Getty Images / Guliver

Oбстановката с електрозахранването в Община Гълъбово, област Стара Загора, остава аварийна предвид изключeната на 4 декември 2014 г. поради наводнение подстанция “Гълъбово”. Тя е собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО)

За да подсигури алтернативно захранване, EVN България осигури на 5 декември 2014 г. (петък) резервна схема за гр. Гълъбово и селата в района, съгласувано с Кризисния щаб към област Стара Загора. Електрозахранването за гр. Гълъбово беше възстановено на 6 декември, а за засегнатите села – вечерта на 7 декември като и към момента това се извършва по резервна схема поради изключената подстанция на ЕСО.

Московски за Гълъбово: Готови се да реагираме на момента

Готови сме да реагираме във всяка една ситуация, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московс...

Предвид аварийната обстановка с електрозахранването в общината електроразпределитното дружество апелира гражданите от община Гълъбово да използват максимално ефективно електроенергията, за да не се претоварва резервната схема на мрежата и съответно да не се стигне до цялостно изключване. Всички дейности по ситуацията с електрозахранването на засегнатата община се обсъждат и съгласуват с националния кризисен щаб.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com