Осигуриха необходимото за зимната поддръжка на пътищата в област Стара Загора

2964
Осигуриха необходимото за зимната поддръжка на пътищата в област Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Зимната поддръжка на пътищата в Старозагорско е осигурена. Това стана ясно на среща межуд областния управител инж. Георги Ранов и изпълнителния директор на „Ес Би Ес” АД инж. Диана Любомирова, съобщиха от Областната управа.

Двамата са обсъдили оперативния план на пътно-строителната компания за зимното поддържане на републиканските пътища, които се намират на територията на Районна пътна служба Стара Загора и Районна пътна служба Раднево, посочва Topnovini.bg.

Шумен има осигурени пари за зимна поддръжка

180 хил. лв. са осигурени за снегопочистване на улиците и пътните трасета в община Шумен през зимния сезон. Информацията съобщи зам.-км...

„Ес Би Ес” отговаря за поддръжката на близо 345 км пътна мрежа в Старозагорска област.

Според инж. Любомирова всички машини са в добро техническо състояние, оборудвани са със сигнални лампи, бандажни ленти на греблата, пясъкоразпръсквачите са с монтирани GPS устройства.

Съобразно метеорологичните условия специализираната техника може да бъде преведена в денонощно дежурство и готовност за работа. За зимна поддръжка са осигурени необходимите количества пясък, химически вещества и минерални материали. Създадени са и екипи за отстраняване на внезапни аварии на техниката и за действия при катастрофи и извънредни кризисни ситуации на пътя.

Инж. Ранов и инж. Любомирова призовават за повече внимание от страна на шофьорите през есенно-зимния период, когато пътищата са мокри и хлъзгави и създават повече предпоставки за катастрофи.

Варна е предвидила 1,5 млн. лв. за зимна поддръжка

Община Варна предвижда 1,5 млн лева за зимна поддръжка. Сумата може да варира в зависимост от метеорологичната обстановка. Информацията...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора