X
 
 

Подготвят старозагорски ученици за пазара на труда

433 0
photo of Подготвят старозагорски ученици за пазара на труда
Снимка: iStock/Guliver
Дванадесетокласници от старозагорските професионални и средни училища ще участват в двумодулен психотренинг „Повишаване конкурентоспособността и адаптацията към пазара на труда“. Организатори са Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) при община Стара Загора, педагогически съветници и психолози от училищата в града и местната дирекция „Бюро по труда“.

Учениците ще бъдат обучавани как да търсят работа, как и какви документи се подготвят при кандидатстване за работа и какво е важно като се явяват на интервю за работа. Целта на тренинга е да се придобият умения, които ще им помогнат да са конкурентоспособни и да са готови за пазара на труда. За това ще им помогнат водещите на обучението Димка Кънева, организационен психолог в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“, Станимира Димитрова, специалист кариерно ориентиране в ЦПЛР - Кариерно ориентиране при Община Стара Загора, и Ваня Йорданова, психолог в дирекция „Бюро по труда“ - Стара Загора.

27-годишният Калоян хвана кръста в Стара Загора

Над 20 храбреци скочиха в студените води на езерото в парк „Йордан Капсамунов“, най-младият от които 13-годишен ученик от с...

Първият четиридневен модул започна днес и в него ще се включат ученици от 8 училища. Вторият ще бъде от 18 до 21 февруари, в който ще вземат участие дванадесетокласници от други 9 гимназии и средни училища.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...