Подписаха колективния трудов договор за образованието в Стара Загора

1180
Подписаха колективния трудов договор за образованието в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

В присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев днес в Община Стара Загора бе подписан Колективен трудов договор за работещите в образованието между кмета Живко Тодоров и представителите на Синдиката на българските учители, Регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, Сдружение на директорите в сферата на образованието, Съюз на работодателите в системата на народната просвета, Независим учителски синдикат.

На официалната церемония присъстваха още Татяна Димитрова, началник на Регионално управление на образованието Стара Загора и Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности.

Музикантите от Държавна опера - Стара Загора засаждат музикална гора

Трябва да се грижим за природата, за да имаме бъдеще. Именно с добро дело в тази насока можем да отличим музикантите от Държавна опера ...

Кметът Живко Тодоров благодари на представителите на синдикатите за добрия диалог, който е за доброто на всички работещи в системата. „Полагат се доста усилия тази уважавана професия да бъде не само на думи. Благодаря на министър Вълчев, че се направи много за подобряване на условията, както финансови, така и за материалната база. Вярвам, че тази тенденция ще продължи“, каза кметът. Той припомни, че по-голямата част от образователната инфраструктура в общината е обновена и отново благодари на министъра, че е погледнал с добро око на старозагорските проекти. „Всеки лев инвестиран в образованието е важна стъпка към това да сме конкурентноспособна държава с подготвени кадри, каквото търсят инвеститорите“, допълни Живко Тодоров.

Според министър Вълчев, доброто социално партньорство на местно и национално ниво носи добри резултати. По думите му трябва да се инвестира в учители, заплащането да бъде над средното в страната, за да бъдат мотивирани. Важни са и добрият психоклимат, работата на директорите, както и доброто партньорство с родителите. „Стара Загора е и ще бъде един от центровете за развитие на образованието и информационните технологии. Тук има добра образователната система“, категоричен бе Красимир Вълчев.

Представителите на синдикатите също изразиха благодарност за добрия социален диалог и обясниха, че поредният Колективен трудов договор надгражда националния и ще бъде в подкрепа на работещите в системата на образованието в Община Стара Загора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора