Първите 2 нови тролейбуса пътуват към Стара Загора

12824
Първите 2 нови тролейбуса пътуват към Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Стара Загора ще се сдобие с 8 нови тролейбуса на стойност над 7,5 млн. лева. Средствата ще бъде осигурени по ОП  "Околна среда".

В заводите на „Шкода електрик" в Пилзен, Чехия, бяха произведени първите два тролейбуса. Утре с влак те ще отпътуват към България. В Стара Загора се очаква да пристигнат в средата на месец юли, съобщи Димитър Авджиев , управител на общинското дружество „Тролейбусни превози" ЕООД, което ще експлоатира новия подвижен тролейбусен състав.

КЗК отмени доставка на тролеи в Стара Загора

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на местните власти в Стара Загора за възлагане на обществена поръчка за дос...

През август ще пристигнат още 3 тролея, а последните 3 се очакват през октомври. Новите машини в бяло и зелено ще бъдат последен модел и ще пристигнат поетапно на ж.п. гара Стара Загора.

Заедно с новите тролеи в града пристига и инструктор, който ще обучи първите 10 водачи на новите возила. В началото на миналия април трима души от общинското дружество преминаха обучение в „Шкода" като сервизни специалисти за работа по механиката, електрониката и електрическата система на новите машини. Те ще обслужват тролеите, както по време на тригодишното гаранционно обслужване, така и след това.

Кметът Живко Тодоров подписа на 06.11.2013 год. договора, по който Стара Загора ще получи новите 8 тролея. Четири общини си партнират в проекта „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен" на МОСВ.

С още 14, които общината ще придобие при реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт, се очаква тролейбусният парк на града да бъде напълно обновен.

Подменят 90% от тролейбусите в София до края на годината

Пускаме в движение първите 8 от общо 50 нови тролейбуса, които ще дойдат до края на годината и ще се включат в движението в София. ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора