Разследването в "Арсенал" продължава, вероятно работникът е причинил смъртта си

1550
Разследването в "Арсенал" продължава, вероятно работникът е причинил смъртта си

Продължава разследването на инцидента в цех 170 на завод 4 на казанлъшката оръжейница „Арсенал” под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора.

До момента е извършен оглед, разпитват се свидетели, назначени са съдебно-медицинска и технически експертизи. Изискана е техническата документация за технологията и начина на производство, както и за безопасността на работа в цеха и проведените инструктажи за спазването на правилата. Иззет е и месинговия чук, с който се предполага, че е работил загиналият при инцидента мъж, посочва Topnovini.bg.

Нова жертва в завод "Арсенал"

В петък около 22 ч. и 30 мин. на телефон 112 е подаден сигнал за инцидент в клона на завод „Арсенал“ в гр. Мъглиж. Ставало ...

До момента е установено, че на 27 май т.г. в 22.25 часа в завод 4 на "Арсенал" в Мъглиж, по време на работа е възникнал взрив, при който е пострадал Динко Делийски, на 52 г. от Стара Загора.

Вследствие на получените увреждания работникът е починал. Събраните до момента доказателства сочат, че взривът е възникнал по време на пресоване на взривното вещество – хексоген.

Разследването се провежда от екип от следователи и прокурор.

Заедно с Прокуратурата работи и Вътрешно-ведомствена комисия. По първоначална информация, работникът е извършвал недопустимо действие в нарушение на нормите за безопасност на труда при работа с преса, използувал е чук.

Депутат от ГЕРБ уверява, че в "Арсенал" няма лоши условия за работа

Възпламеняването в завод „Арсенал” най-вероятно е тръгнало от възпламеняване на барут, като това не е истински взрив. Барут...

В резултат на отлетял инструмент като следствие от това нарушение, възниква локален взрив. Откъсната е част от ръката на работника и той умира от кръвозагуба. Загиналият мъж работи в "Арсенал" от декември миналата година.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com