X
 
 

Тракийският университет с две нови специалности от областта на розопроизводството

678 0
Тракийският университет с две нови специалности от областта на розопроизводството
Снимка: Община Стара Загора
Още от тази есен в Тракийския университет в Стара Загора ще се изучават две нови специалности от областта на розопризводството. Те бяха представени днес от академичното ръководство на висшето училище в община Казанлък. Специалностите са „Етерично-маслени култури” в направление „Растениевъдство” и „Медицински козметик” в направление „Здравни грижи” и за тях ще се придобиват бакалавърски степени. 

Вече са одобрени учебните планове и се работи по магистърски програми, които да продължат квалификацията на специалистите, разясни пред розопроизводители от региона и дванадесетокласници от казанлъшки училища ректорът на университета доц. Добри Ярков. Той акцентира върху новите възможности, чиято цел е да се подготвят компетентни специалисти в бранша, които да отговарят на потребностите на пазара на труда и са съгласувани с образователното министерство. 

Доц. Добри Ярков стана ректор на Тракийския университет след балотаж 

Доц. Добри Ярков от Ветеринарномедицинския факултет ще е новият ректор на Тракийския университет в следващите 4 години. Той спечели над...

„Тракийският университет е много сериозна образователна институция, на шесто място по бюджет и девето по брой студенти сред държавните университети“, каза доц. Ярков и подчерта, че висшето учебно заведение ще положи усилия завършващите двете нови специалности студенти да получат и силна практическа подготовка.

Новите специалности в Тракийския университет ще помогнат за развитието на бизнеса на розопроизводители и розопреработватели, за които приетият в началото на годината Закон за маслодайната роза, въвежда нова регулация и защита на бранша. Пред него се откриват нови хоризонти и с признаването на българската роза Дамасцена за част от световното недвижимо наследство от ЮНЕСКО в края на миналата година. 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално