Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тубдиспансерът в Стара Загора е с нов управител 

12 май 2020, 14:38 часа • 10527 прочитания

До провеждането на конкурс управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания (СБАЛПЗ), известна като Тубдиспансер,  в Стара Загора ще бъде д-р Камелия Харачерова. Тя е завършила медицина в Тракийския университет, а от миналата година има и магистратура по здравен мениджмънт.

Това решиха днес с 48 гласа "за" на извънредното си заседание общинските съветници в Града на липите. Старейшините одобриха и откриването на процедура за провеждането на конкурс за нов управител на общинската болница. 

Досега заемащият длъжността управител в лечебното заведение д-р Чавдар Попов беше освободен от поста за нарушения, но и от отговорност за тях. Той е назначен за временно изпълняващ в края на 2015 г. 

До извънредната сесия и взетите на нея решения се стигна заради ситуацията в бившия Тубдиспансер. Преди повече от месец служител от болницата подаде сигнал до община Стара Загора и до Министерството на здравеопазването за  неправомерно настанени две възрастни жени в лечебното заведение, които са, роднини на управителя д-р Чавдар Попов и на главната сестра Живка Колева.

Проверка беше назначена от община Стара Загора, а случая се проверява и от прокуратурата.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес