В Гълъбово отново има ток, но с по-ниско напрежение

14794
В Гълъбово отново има ток, но с по-ниско напрежение
Снимка: БГНЕС

Вчера река Сазлийка вдигна ниво и заля наново стадиона и залата, но не скъса дига или друго съоръжение. Успокояващо е, че до края на деня ще завършим дигата около подстанцията. Това каза за Агенция „Фокус” кметът на община Гълъбово Николай Тонев.

Той добави: „Гражданска защита” е приготвила няколко помпи, с които ще започне източването на водата в подстанцията”. Вече не вали дъжд.

Валежи прекъснаха движението на влаковете в жп участъка Гълъбово - Симеоновград

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в жп участъка Гълъбово - Симеоновград. Днес от 15:35 ч., районът ост...

„Вече имаме ток постоянно, макар и с по-малко напрежение. Загасили сме уличното осветление, за да правим икономия. За да предотвратим кражби в селата, сме пуснали доброволци във всяко едно село”, подчерта кметът на община Гълъбово.

Няма риск населеното място отново да остане без ток, тъй като подаването от „Мини Марица изток” ЕАД е постоянно и изпълнителният директор е поел ангажимент за подаване на ток до решаване на проблема с подстанцията.

„Помогнахме на бедстващите граждани с подслон в болницата, занесохме им вода, но повечето не искат да напуснат домовете си, защото се страхуват от посегателство върху имуществата им”, допълни градоначалникът.

Положението в Съединение

Контролира се изпускането на четирите язовира, които вчера преливаха. Река Потока е с високи нива, но не излиза от коритото. Ситуацията в община Съединение се нормализира, съобщи за БГНЕС кметът Георги Руменов.

В Гълъбово ще има ток през 2 часа

Най-важното е, че сме създали такава организация за енергодоставка, че хората да имат ток два часа, след това да са без ток два часа. М...

На 30 адреса в Съединение вчера бе извършено отводняване, осем екипа на Гражданска защита работиха. Днес дейностите продължават. През нощта там не е валяло, но малко преди девет тази сутрин дъждът започна отново.

Кметът Георги Руменов каза още, че в селата от общината, които е обиколил тази сутрин - Царимир, Неделево, Церетелево и други, ситуацията също се нормализира.

Нивото на р. Тунджа край Сливен е леко спаднало

Има леко понижение в нивото на река Тунджа край Сливен. Информацията съобщи за Радио „Фокус” директорът на Кризисната дирекция в града Снежана Кънева. В засегнатите от наводненията зони на територията на община Сливен, кметствата работят усилено.

Продължава контролируемото изпускане на язовир Жребчево. Ситуацията е овладяна. Има проблеми с влачене на дървета по реката и се прави организация, за да не се наруши проводимостта на мостовите съоръжения. В равнината част на Сливен ток и вода има навсякъде.

3 села и квартал останаха без ток в Стара Загора

 Три села – Хрищени, Лозен и Еленино, както и кв. "К.Ганчев" в Стара Загора са останали без електричество снощи в резултат н...

Екипи на електроразпределителното дружество работят в района на Стара река, където предвид падналият сняг и пречупени дървета е нарушено електрозахранването. Остава затворен пътят между селата Бинкос и Струпец, където мостът е залят от придошлите води на река Тунджа, затворен е и пътят от асфалтовата база към Бинкос.

Пътят Стара Загора-Казанлък е затворен

В 6.20 ч. е бил затворен пътят I-5, който свързва Стара Загора и Казанлък. Информацията съобщи за БТА областният управител инж. Георги Ранов. Причината са наводнени участъци - река Тунджа е преляла на няколко места.

Леките автомобили се отклоняват по пътя през селата Ръжена, Розово и Кънчево, а товарните - през Нова Загора. Има полицейски патрули, както и представители на "Гражданска защита".

В 8.30 ч. измерванията край с. Бузовград сочат, че нивото на Тунджа спада и най-вероятно следобед пътят ще бъде отворен за движение, прогнозира инж. Ранов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com