В Казанлък ще има инициатива срещу детската просия

3599
В Казанлък ще има инициатива срещу детската просия
Снимка: Thinkstock/ Guliver

На 12 юни, в Казанлък, Сдружение „Бъдеще за децата” ще започне кампания за борба с детската просия под надслов „Вашата помощ не ми помага”, каза пред Радио „Фокус” Невена Трифонова от Сдружението.

Началото на кампанията е в 11:00 часа на ул. „Искра”, в района на читалище „Искра”. Кампанията е насочена към жители и гости на Казанлък. Партньори на сдружението са местни организации работещи с деца и медии. Кампанията „Вашата помощ, не ми помага!” ще премине на два етапа – флашмоб и информиране на широката общественост с цел превенция на детската просия и последиците от нея.

Във Франция разкриха българска схема за експлоатация на хора с увреждания

Френската полиция е разкрила мрежа за експлоатация на хора с физически увреждания в Марсилия. В сряда, 26 май, трима български граждан...

В поредица от няколко работни срещи Сдружението и представителите на медиите в града разработиха общи правила за работа и координация помежду си. Акцията „Вашата помощ не ми помага!” е последният етап от дейността „Работа с медиите” по проект „Промяна в действие”. За реализацията на кампанията ще помогнат и децата от Театралната школа към Детски комплекс „Св. Иван Рилски” в Казанлък с ръководител Георги Атанасов.

Неслучайно кампанията стартира на 12 юни - Световен ден за борба с детския труд. На този ден се поставя фокус върху децата, които са ангажирани в някаква форма на опасен или експлоататорски труд, обикновено за сметка на тяхното здраве и образование, както и общото благосъстояние и развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com