В Стара Загора започва маратон на четенето

219
В Стара Загора започва маратон на четенето

ХІ Маратон „Четяща Стара Загора" ще се проведе тази седмица.

До 22 април ще се проведат редица прояви, посветени на книгата и четенето ще се включат и още старозагорски поети и писатели и гости от страната.

15-те най-лоши книги, които някога съм чела

Попаднахме на статия на млада американска блогърка, която нарича себе си Лесли, но никога не разкрива истинското си име. В една от публ...

Маратонът „Четяща Стара Загора" ще премине под патронажа на кмета Живко Тодоров и с подкрепата на общинската администрация, старозагорските културни институти, местните медии и издателските къщи „Жанет 45", „Персей", "Булевард БГ", „Изток-Запад" и „Дъбови листа", пише "Дарик нюз".

ХІ Маратон „Четяща Стара Загора" се организира в партньорство от библиотека „Родина", Регионална библиотека „Захарий Княжески" и ФК „Берое" под надслов „Чети и спортувай".

Сръбският писател Милош Латинович, писателите Георги Мишев, Божана Апостолова и Милена Гартли, поетът и публицист Бойко Ламбовски, старозагорската поетеса Теодора Тотева и детските писатели Нуша Роянова и Никола Райков ще са специални гости на XI Маратон на четенето в Стара Загора.

Кулминацията ще е на 22 април 2016 г. (петък) от 8:00 до 22:00 часа. В поредицата от събития, част от националните кампании „Походът на книгите" и „Маратон на четенето", които обединяват дните между Деня на детската книга -2 април и Международния ден на книгата и авторското право - 23 април, ще се включат над 50 училища, читалища, детски градини, неправителствени организации и клубове от общината. В този ден се чете обикновено на над 400 сцени на четене в цялата община и в тях се включват близо 5000 участници.

10-те най-четени книги в света

Четенето сякаш отново започва да става мода, за което ние сме безкрайно щастливи. Всички нови устройства, на които можем да четем, прим...

В срещите и представянията на книги в Детския отдел на библиотеката, в училищата и в голямото градско четене - хепънинг, през целия ден на бул. „Симеон Велики" пред книжарница „Хеликон", гостуват писатели, творци и артисти. В града отново ще се движат „четящите" таксита на фирма „Чар", в които ще звучи поезия, а за всеки седнал с книга на кафе в "Selva" ще има специална безплатна топла напитка.

Търсете пълната програма на XI Маратон на четенето в Стара Загора на сайта ни http://www.rodina-bg.org/ и във фейсбук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com