Водата в няколко старозагорски села е негодна за пиене

14209
Водата в няколко старозагорски села е негодна за пиене
Снимка: Thinkstock

Бедственото положение в старозагорските общини Раднево и Опан остава. Oчаква се след заседание на общинските кризисни щабове следобед то да бъде отменено.

Водата не е годна за пиене и битови цели в старозагорските села Остра Могила, Еленино, Християново и Горно Ботево. Това са показали резултатите от направения микробиологичен анализ на водата в залелите села.

Пет чешми в Шумен са с негодна за пиене вода

Водата от пет чешми в Шумен е била с отклонения по микробиологични показатели по време на извършеното пробонабиране на 26.08.2014г. То...

Заместник-областният управител Теодора Иванова съобщи за "Хоризонт", че основната част от хората, останали без покрив след наводнението, са 30 роми от Опанското село Ястребово. Колко души още ще се нуждаят от настаняване във фургони за зимата, трябва да кажат кметовете на пострадалите общини.

Втори ден продължава работата по оценка на щетите в наводнените 21 села на четирите пострадали общини - Стара Загора, Гълъбово, Раднено и Опан. Кметът на Гълъбово Николай Тонев е изпратил проект в Комисията по бедствии и аварии към Министерския съвет за почистване коритото на река Съзлия, която наводни един от кварталите на града. Живко Тодоров - кмет на Стара Загора е обещал на колегата си съдействие с тежка техника за доизграждане на последните 60 метра от дигата край реката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com