Задържаха шефа на антимафиотите в Стара Загора

7167
Задържаха шефа на антимафиотите в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Началникът на сектор "Борба с организираната престъпност" (БОП) в Стара Загора Ивайло Димов беше привлечен като обвиняем от Специализираното звено "Антикорупция" в Софийската градска прокуратура.

Той е обвинен за престъпление по служба и престъпление против правосъдието, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

ГДБОП няма нищо общо със спирането на сайтовете Zamunda

Държавата няма нищо общо със спирането на торент сайтовете zamunda.net и zamunda.se. В ГДБОП и до момента не е постъпвал сигнал за случ...

На брифинг в Съдебната палата, започнал в 12:30 часа, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова изнесе повече информация по делото, като уточни че Димов е пуснат на свобода срещу подписка.

Той е разследван от звеното Антикорупция към прокуратурата защото ходатайствал за освобождаването на задържан наркодилър в Стара Загора.

Дилърът бил арестуван на 6 октомври 2015-та докато продавал хероин на двама души. На 7 октомври му е било повдигнато обвинение и той е задържан за 72 часа.

Ивайло Димов организирал серия срещи сред които със шефа на Окръжна прокуратура, с заместника му, както и с председателя на Окръжен съд Стара Загора, за да настоява делото срещу разпространителя на дрога или да се забави, или да завърши със споразумение.

Незаконен сайт за работа събира данни на деца

Незаконна онлайн платформа за работа е събрала данни на деца, евентуални жертви на сексуална експлоатация. Над 2500 деца са регистриран...

Димов отправил подобно искане и към наблюдаващия прокурор. Всички са отклонили неговите опити за застъпване за дилъра. Бил е подаден сигнал.

Разследването срещу Димов е започнало на 1 август, като се водило от ДАНС, а наркодилърът е осъден на 5 години затвор, които в момента изтърпява в старозагорския затвор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора