Работник загина след падане от 20 метра в Търговище

11779
Работник загина след падане от 20 метра в Търговище
Снимка: Actualno

Работник загина при трудова злополука в завода за производство на стъкло „Тракия Глас" ЕАД - Търговище, клон на турския хординг "Шишеджам". Инцидентът е станал на 10 ноември, около 12:00 часа на обяд. 44-годишният мъж паднал от високо над 20 метра съоръжение, докато отстранявал авария, и починал на място, съобщи Дарик. 

Информацията потвърди днес директорът на Инспекцията по труда в Търговище Галя Градинарова. Тя съобщи, че проверката е започнала веднага след подадения от полицията сигнал. Установено е, че инцидентът е станал по време на работа при спазени изисквания за безопасност на трудовия процес. Работната площадка и пътят до нея също били обезопасени. Работникът бил инструктиран и застрахован за риск от трудови злополуки. 

Ненков: Качеството на здравеопазването ни е близко до германското

Качеството на здравеопазването ни е близко до германското. Това заяви служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков в ефира н...

Починалият живеел в Търговище и от няколко години работел по поддръжката на съоръженията в „Тракия Глас". В деня на произшествието се качил на кулата, за да отстрани повреда, но загубил равновесие и паднал от височина над 20 метра върху натрошени стъкла и желязо. 

От полицията съобщиха, че причините за инцидента са в процес на изясняване и по случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com