Туроператори разглеждат забележителности на Търговище

19003
Туроператори разглеждат забележителности на Търговище

Община Търговище и Туристическият информационен център организират днес пролетен сити тур под мотото “Търговище – непозната, но привлекателна туристическа дестинация”. Пред туроператори ще бъдат представени културно-историческото наследство, природните забележителности, възможностите, които съществуват за туристите в района.

В рамките на едночасовата работна среща пред гостите ще бъде представена презентация „Историческото наследство на Търговищкия край - специфика и очарование” на Регионалния исторически музей.

Стартира Петата международна среща на туроператорите в Пловдив

Участници от над 90 туристически от организации от три континента ще вземат участие в Петата международна среща на туроператорите, коят...

Веднага след това започва обиколката на местните забележителности, като първата спирка е възрожденския квартал Варош. Ще бъде показана още централната градска част и ремонтирания площад. В следобедните часове гостите ще бъдат на разходка до античния град Мисионис и крепостта “Крумово кале”. Там има организирана беседа и фото пауза в заслона до крепостта, както и обсъждане на възможностите за обмен на туристически групи, което включва преминаване на такива през Търговище с осъществяване на престой в града и разглеждане на забележителностите.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com