В Търговищко започва ваксинация срещу нодуларния дерматит

444
В Търговищко започва ваксинация срещу нодуларния дерматит
Снимка: БГНЕС

През следващата седмица се очаква да започне ваксинирането на животните в област Търговище срещу заразен нодуларен дерматит.

Това беше съобщено на среща между експерти на Министерство на земеделието и храните и животновъди от региона, домакин на която беше областният управител Светлин Бонев.

Между 350 и 900 лв. за животно ще получат фермерите заради загубите от нодуларния дерматит

Започна изплащането на парите по минималната помощ de minimis, отпуснати за фермерите с унищожени животни заради заболяването нодуларен...

Д-р Златка Възелова - директор на дирекция „Животновъдство“ в Министерството запозна присъстващите с мерките за предотвратяване на заболяването заразен нодуларен дерматит.

Тя призова животновъдите да бъдат внимателни като избягват посещенията на случайни хора и животни във фермите си. Също така, те трябва да подсигурят защитно облекло и да извършват дезинфекция, защото заболяването се предава и по механичен път, пише Topnovini.bg.

По време на срещата бяха дискутирани проблемите на животновъдите и най-вече онези, които не могат да бъдат решени на областно ниво. Бяха обсъдени още и ниските изкупни цени на млякото, употребата на растителни продукти и контрол на общински пасища от страна на местните администрации и кметове.

Относно ниската изкупна цена на млякото, Д-р Възелова поясни, че ръководството е предприело редица срещи и искания до Европейската комисия за финансово подпомагане.

В Кюстендилско ликвидираха нодуларния дерматит

6 огнища със заболяването заразен нодуларен дерматит са локализирани на територията на област Кюстендил, унищожени са 38 броя говеда. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com