Цонга завърши обрата срещу Мелцер на втория ден от мача

9843
Цонга завърши обрата срещу Мелцер на втория ден от мача
Снимка: Getty Images/Guliver

В един от крайно интересните мачове от първи кръг на „Уимбълдън” при мъжете, соченият за потенциално разочарование на турнира от Actualno.com Жо-Вилфред Цонга победи след пета сета ветерана Юрген Мелцер - 6:1, 3:6, 3:6, 6:2, 6:4. Заради дъжд снощи двамата играчи трябваше да излязат и днес, а Цонга взе днешния си последен гейм на нула, с ас на още първия си мачбол.

Вчера, 23 юни, мачът започна ударно за Цонга, който в първия сет попиля Мелцер, но дори в тези моменти на тотално надмощие си личеше, че Жо не е константен на сервис и по-лесно пробиваше, отколкото се справяше на свой начален удар. Показателно е, че в първите два сервис гейма на Цонга Мелцер имаше точки за пробив, но не ги реализира, а кой знае какво можеше да стане иначе.

Дъждът спря мача на Пиронкова на Уимбълдън

Англия си е Англия, а може би най-вълнуващият тенис турнир в света „Уимбълдън” винаги е страдал от английското дъждовно вре...

След убедителното начало за французина дойде сривът – два поредни сета от по 6:3 гейма, в които Мелцер не сдаде нито веднъж подаването си, макар че Цонга беше близо до връщане на двата пробива в тези две части всеки път, след като изостанеше. На старта на четвъртия сет Цонга проби и пое пак контрола, като направи още един пробив за 5:2 гейма след неуспешен опит на Мелцер за форхенд по обратния диагонал. Логично Цонга затвори сета с гейм на нула и вкара нещата в решаващ пети сет.

В петата част Цонга проби за 2:1 гейма, от трети опит, в страшно атрактивен гейм, в който Мелцер спаси две критични ситуации с добър усет на мрежата, изкарал от нерви Цонга и с удар на линията от форхенд. В крайна сметка обаче австриецът се пропука точно от форхенд. След това австриецът, който по-рано ходи на няколко пъти до съблекалнята заради проблеми със стомаха, се оплака, че вече е прекалено тъмно за игра, но главният съдия не се трогна. Така нещата стигнаха до 5:4 и сервис на Цонга, но тогава небето реши, че тенисът в Лондон за днес трябва да спре и дъждът затвори кортовете на "Уимбълдън".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com