Цвети и компания отнесоха Естония

7222
Цвети и компания отнесоха Естония
България надделя над Естония с 3:0 победи

България надделя над Естония с 3:0 победи в първия си мач в първа група от зона Европа/Африка на "Фед Къп", неофициално световно отборно първенство по тенис за жени, в Ейлат (Израел).

Успехът на възпитаничките на капитана Дора Рангелова беше оформен, след като Цветана Пиронкова и Диа Евтимова разбиха Ева Паалма и Татяна Воробьова с 6:0, 6:1. България си осигури победата още две мачовете поединично. В първата среща на сингъл Елица Костова разби Маргит Руутел с 6:2, 6:1. Костова сервираше в началото на мача, но допусна пробив.

Цвети тръгна за Фед къп

Първата ни ракета Цветана Пиронкова потегли за Израел, където в сряда започва битката за "Фед къп". България се падна в предварителна ...

Тя бързо коригира играта си и взе осем от следващите девет гейма. Руутел успя да намали на 1:2 във втория сет, но до края му Костова не й даде шансове. Във втория сингъл най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова също беше безапелационна срещу шампионката от "Ориндж Боул" за девойки до 18 години Анет Контавейт и стигна до успеха с 6:3, 6:1. Двубоят беше равностоен до 3:3, след което пловдивчанката даде още само един гейм на съперничката си.

С участието си в сингъла Пиронкова стана рекордьорка по брой изиграни отборни срещи за националния тим на България за "Фед Къп" с 29, като изпревари Катерина Малеева, която има 28. В турнира в Ейлат участват 15 отбора, разделени в четири групи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com