Дел Потро се превърна в първата голяма жертва на тазгодишния Australian Open

24006
Дел Потро се превърна в първата голяма жертва на тазгодишния Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата огромна изненада на тазгодишния Australian Open вече е факт – поставеният под номер 5 в схемата на турнира Хуан-Мартин Дел Потро отпадна още във втори кръг от Роберто Баутиста-Аугут след загуба с 2:3 сета (6:4, 3:6, 7:5, 4:6, 5:7).

Загубата е добра новина и за нашия Григор Димитров, тъй като той можеше да играе с Дел Потро на осминафинал, а така тази част на схемата "се отваря" и Григор би имал по-лек съперник след предстоящия си мач с Милош Раонич. А Дел Потро отпада във втори кръг на турнир от Големия шлем за втори пореден път - след US Open миналата година.

За пръв път в кариерата си Григор Димитров премина в трети кръг на Australian Open*

В мач от втория кръг на Australian Open първата българска ракета при мъжете Григор Димитров победи с 3:0 сета (6:3, 6:3, 7:6 (11) предс...

Аугут е един от тенисистите, за които напоследък се говори доста, но едва ли някой е очаквал, че младият играч, номер 62 в света, ще се справи с Дел Потро. Аугут обаче показа характер и вярваше до последно в победата, което в крайна сметка му я доведе. 

Двубоят приключи час и половина след полунощ, но това по никакъв начин не попречи на темпераметните испанци и аржентинци, които заедно с неутралните австралийски фенове направиха уникално шоу по трибуните. В него резултатът се движеше гейм за гейм, двамата тенисисти не отстъпваха нито крачка назад и макар и понякога трудно, все пак печелиха своите подавания.

Всичко свърши при резултат 5:5, когато Баутиста-Агут стигна до два поредни брейкбола, първият спасен след мощен ас, но при втория испанецът рискува, заложи всичко на един бекхенд по диагонала и агресивната му игра бе възнаградена, пише Tenniskafe. В следващия гейм Аугут не се стресна и не поддаде напрежението, като взе своето на сервис и записа най-гръмкия успех в кариерата си. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com