Джокович усмири Надал за 23-ти път и е на финал в Лондон

11325
Джокович усмири Надал за 23-ти път и е на финал в Лондон
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако някой все още се е съмнявал, че Новак Джокович е един от най-великите тенисисти, които е виждала играта, той отново доуби всякакви плахи аргументи. Защото днес, 21 ноември, световният номер едно направи нещо, което само допреди 5 години изглеждаше невъзможно – изравни броя на победите срещу големия си съперник Рафаел Надал - 23:23! Така Надал за пръв път в съзнателната си кариера не води в преките двубои на всички тенисисти, които съставят топ 10 на света. За 5 години испанецът спечели само 7 победи срещу Джокович и загуби цели 15 пъти!

Двамата са тенисистите, играли най-много мачове в Откритата ера на тениса помежду си – цели 46 след днешния полуфинал в Лондон, на Мастърса на осемте най-добри за 2015-та година. И Джокович категорично взе успеха – с 6:3, 6:3. Сърбинът определено изигра най-силния си и константен мач в британската столица срещу противник, който преживя най-тежкия сезон в кариерата си, но видимо вдигна нивото си в края на годината. Днес обаче Надал се оказа безпомощен пред напора от ретур на Джокович – коронният му удар. На всичкото отгоре сърбинът беше безпощаден и на сервис – нито един път в мача той не позволи на Рафа поне да стигне до дюс. Джокович завърши срещата с впечатляващите 24 печеливши удара (включително асовете), докато Надал имаше само 9.

Надал срещу Джокович и Федерер срещу Вавринка на полуфиналите в Лондон

Вече са ясни всички участници на полуфиналите на тазгодишния Финален Мастърс на осемте най-добри тенисисти в света за 2015-та година, к...

Първият сет се реши от само един пробив – още в първия сервис гейм на Надал, а във втората част Джокович удари два пъти подаването на противника си – в петия гейм и за финал на мача. Пълни подробности от поредния подвиг на сърбината научете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com