Федерер се разправи с Нишикори на Финалния Мастърс

53656
Федерер се разправи с Нишикори на Финалния Мастърс
Снимка: Getty Images/Guliver

Тенис легендата Роджър Федерер записа втори успех в груповата фаза на Финалния Мастърс на осемте най-добри, след като победи японеца Кей Нишикори с 6:3, 6:2 в първия мач на сингъл за деня.

Швейцарският маестро имаше нужда само от час и 9 минути, за да се справи със своя опонент, който в първия си мач записа впечатляваща победа над Анди Мъри - 6:4, 6:4. Световният номер 2 бе много стабилен на собствен сервис, реализира 7 аса и отрази и трите възможности за пробив, които се откриха пред Нишикори, като от своя страна успя да пробие съперника си три пъти. Японецът пък за пореден път повика физиотерапевт заради проблеми с китката и като цяло не успя да вкара в игра най-силното си оръжие - бекхенда. Разочарованието за него беше още по-голямо, след като в първите три гейма превъзходството му от основна линия беше смазващо - 11:3 точки, но така и не можа да контрира разнообразния сервис на Федерер.

По този начин Федерер заема първо място в група В на надпреварата с актив от две победи и без загубен сет до момента, като в последния си мач той ще се изправи срещу Анди Мъри. По-късно днес, от 22:00 часа българско време, британецът излиза на корта срещу Милош Раонич. Федерер ще се класира още днес за полуфиналите, ако Мъри победи в три сета или ако Раонич победи, независимо от резултата.

Федерер направи още една крачка към номер едно в света

Единадесети финал и шеста титла – това е равносметката на Роджър Федерер от Базел след сезон 2014. Великият швейцарец отново прег...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com