Федерер ще се завърне на корта за сезона на клей

6121
Федерер ще се завърне на корта за сезона на клей
Снимка: Getty Images/Guliver

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер обяви, че ще се завърне на корта през април, написа сайтът tennis24.bg. Това ще стане на турнира от "Мастърс 1000" в Монте Карло, който започва на 10 април, предаде БГНЕС.

Маестрото оперира менискус в края на януари, ден след загубата му от Новак Джокович на Australian Open. Първоначално се очакваше, че той ще почива един месец, но сега стана ясно, че пропуска първите два турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс и Маями през март.

Джокович е на финал, Федерер успя да запази честта си

Сигурно само най-запалените фенове на тениса си спомнят какво направи тенис легендата Роджър Федерер на полуфинала на Australian Open п...

"Рехабилитацията на коляното ми протича много добре. Вече тренирам на корта и във фитнеса. Тъй като сезонът е дълъг, не искам да избързвам и да се завръщам твърде скоро. За съжаление няма да имам възможност да се върна за голямото събитие в Индиън Уелс, но планирам да играя в пустинята догодина. След консултация с моя екип, реших да започна в Монте Карло. Благодаря за подкрепата, ще се видим скоро", написа Федерер в своята страница във Facebook.

Миналата година Федерер стигна до финала в Индиън Уелс, където отстъпи на Новак Джокович. Неучастието сега означава, че Роджър ще загуби 600 точки в световната ранглиста, където е трети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com