Григор Димитров е на полуфинал на Мастърса в Синсинати

2841
Григор Димитров е на полуфинал на Мастърса в Синсинати
Снимка: Getty Images/Guliver

Впечатляващото представяне на Мастърса в Синсинати от страна на първата ракета на България при мъжете Григор Димитров продължава! В мач от четвъртфиналите на турнира Григор се наложи със 7:6 (8), 6:2 над американеца Стив Джонсън, който го победи на тазгодишния „Уимбълдън”. Така българинът очаква на полуфинал в турнира победителя от хърватското дерби Марин Чилич – Борна Чорич. Ако това е Чилич, Григор ще има шанс да си върне за унизителната загуба на Олимпиадата в Рио.

Първият голям тест беше в сервис гейм на Димитров – още при 1:1. Тогава Джонсън стигна до точка за пробив след скъсен форхенд, за който Григор не беше готов, но след това българинът се спаси в разиграване, продължило 30 удара! Това всъщност се оказа единствената точка за пробив в сета, като логично двамата стигнаха до тайбрек, след като показаха изключително ниво на сервис. Особено Джонсън беше повече от впечатляващ – над 80% първи начален удар.

Григор повали световния номер 4 в Синсинати

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров записа трета поредна победа на Мастърса в Синсинати. В мач от осминафиналите на т...

В тайбрека двамата си размениха по един минипробив за начало – Джонсън направи много ефектно стоп воле от форхенд, а Димитров отвърна с бекхенд по правата, за да предизвика грешка от ракетата на американеца и да изравни за 1:1 точки. Последва серия от точки за сервиращия до 3:3, когато Григор избухна с изящен печеливш бекхенд от ретур и направи втори минипробив. Той моментално беше върнат след късметлийски скъсен ретур на Джонсън и грешка на българина от минаващ бекхенд по диагонала. При 5:5 Димитров получи огромен подарък – Джонсън сбърка бекхенд воле след силен удар от форхенд по правата на българина и нашето момче стигна до сетбол на свой сервис. Унищожителен удар на Джонсън от форхенд по правата обаче доведе до ново изравняване – 6:6. Хитър втори сервис в тялото на американеца даде нов сетбл за Григор, но този път той беше на сервис на противника му. Логично Джонсън заби бомба по правата и изравни за 7:7 точки. Последва грешка от форхенд ретур на Димитров и Джонсън стигна до първия си сетбол. Той обаче беше спасен след комбинация от сервис и форхенд, която направи резултата 8:8 точки. Григор моментално повтори упражнението и със смач се добра до трети сетбол, но пак на сервис на противника. Този път българинът реагира прекрасно на ретур, засече рано от бекхенд поредната бомба от начален удар на Джонсън и топката отиде неспасяемо в краката на американеца, който не можа да се отмести – 10:8 за Григор в тайбрека.

Още в началото на втория сет Димитров стигна до първата си точка за пробив в мача, след отличен ретур от форхенд в краката на Джонсън. Американецът обаче вкара сервиса, Димитров сбърка ретура, но имаше отсъждане за аут. Последва обжалване и „Ястребовото око” показа добра топка, при това с много, с което шансът за пробив беше спасен. Това ядоса Григор, който стигна моментално до втора точка за пробив, след изумителен сечен минаващ бекхенд. И пробивът стана факт, след като сеченият бекхенд на Григор проработи отново, а Джонсън не можа да отиграе много ниската топка от форхенд. Скоростно българинът затвърди с гейм на нула и изглеждаше, че пътят към победата е отворен.

При 3:1 в полза на Григор дойде решителният момент. Българинът натисна и след нов невероятен минаващ бекхенд по правата стигна до 0:40, а още в следващото разиграване Джонсън буквално се предаде и Димитров поведе с два пробива. При 5:2 в своя полза българинът се поотпусна, Джонсън също изигра две брилянтни точки и изведнъж резултатът стана 15:40 при сервис за мача. И двете точки за пробив обаче бяха спасени от Григор, който принуди Джонсън да бърка, а още първият мачбол беше реализиран след успешна за българина размяна на сечени бекхенди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Григор Димитров научи първия си съперник на "Мастърс"-а в Мадрид

Григор си спомни за победата над Джокович: Исках да спечеля малко пари и да се преместя в друг хотел (ВИДЕО)

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com