Григор Димитров излъга световния №9 в Мадрид

15986
Григор Димитров излъга световния №9 в Мадрид

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Мадрид, след като днес успя да стигне до много трудна, но изключително сладка победа със 7:6 (5), 3:6, 6:3 над световния №9 Стан Вавринка.

След разменени пробиви в първия сет се стигна до тайбрек, в който двата минибрейка на Гришо се оказаха решаващи и той взе първата част. Швейцарецът обаче заигра почти безгрешно в следващите два сета, а Гришо се наложи да спасява над 5 точки за пробив още във втория сет. Димитров беше пробит още в началото и това доведе до решаваща трета част.

Григор с красив обрат срещу Фонини в Мадрид

В голямо препятствие се превърна втория мач на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров на Мастърса в Мадрид. Българинът се изправи...

В нея Стан сервираше безпогрешно, но при 4:3 в полза на Григор настъпи отпускане у Вавринка и Димитров, при третата си точка за пробив, успя да натисне и да стигне до така нужния брейк, а 4 минути след това и до победата.

Това е 3-ти пореден успех на българина над Стан, с което нашето момче си осигури 180 точки за световната ранглиста, както и 100 хиляди евро от наградния фонд. На четвъртфиналите пък е напълно вероятно Димитров да срещне Рафаел Надал, който играе по-късно днес със Симоне Болели.

Повече подробности в Sportline.bg

 

Григор смачка американец в Мадрид

Григор Димитров прескочи лесно първото си препятствие на тенис турнира в Мадрид с награден фонд 4 185 405 евро. В мач от първи кръг наш...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com