Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров - Себастиан Корда: Кога и къде да гледаме първия мач на Гришо в Марсилия

08 февруари 2024, 06:00 часа • 8853 прочитания

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров ще премери сили със Себастиан Корда в първия си мач на турнира от сериите АТР 250 в Марсилия, Франция. Роденият в САЩ състезател победи трудно французина Юго Грание с 6:3, 2:6 и 7:6 (3), за да си осигури двубой с хасковлията.

Григор Димитров - Себастиан Корда: Начален час и ТВ

Гришо е поставен под номер 13 в световната ранглиста и поради тази причина пропусна първия кръг на надпреварата. До момента с бъдещия си противник са се срещали само веднъж на корта. Това бе през 2022-ра на турнира във Вашингтон. Тогава синът на легендарния чешки тенисист Петер Корда - Себастиан, направи запомнящ се обрат и се наложи с 4:6, 6:1 и 6:2.

ОЩЕ: Григор Димитров: Мислех за отказване, но намерих сили да продължа

Пас към миналото

В колко часа започва мачът Григор Димитров - Себастиан Корда?

Програмата отреди мачът на 8 февруари между българина и американеца да се проведе в ранния следобед. Организаторите не дават конкретен час за началото на двубоя. Той обаче ще се състои веднага след края на сблъсъка между Феликс Оже-Алиасим и Жижей Жанг, който ще стартира около 14:30 (българско време).

Ще предава ли българска телевизия срещата на Григор с Корда?

При успех срещу 23-годишния Корда Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Иржи Лехечка и Артюр Ридеркнеш. Турнирът в Марсилия ще бъде предаван по MAX Sport 1 HD. Срещата може да проследите и НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ОЩЕ: Григор Димитров се срина срещу аутсайдер и напусна Australian Open (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес