Григор изпусна победата над Доминик Тийм в Мадрид

9346
Григор изпусна победата над Доминик Тийм в Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров загуби от деветия в света Доминик Тийм с 6:4, 4:6, 6:7 (9) в осминафиналите на Мастърса в Мадрид.

Българинът определно може да съжалява за загубата, след като изпусна куп възможности, за да надвие австриеца. Григор започна много колебливо първия сет, като допусна пробив още в първия гейм, а след и изоставане с 2:0. Това обаче не се отрази на психиката на българина и бързо се върна в мача, като в четвъртия гейм върна пробива. В следващите, сервисът на Димитров изигра голяма роля, като в осмия гейм можеше да стигне и до нов пробив, но деветият в света пласира страхотен форхенд и измъкна гейма.

Григор се справи с Иво Карлович без особени драми

Без големи затруднения в крайна сметка най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров взе победа във втория си мач от Мастърса в Ма...

Така се стигна до 5:4 в полза на Гришо, а в десетия гейм имаше четири сетбола, като се възползва от последната такава възможност. При първата възможност Тийм се спаси със сервис на бекхенда на нашия, след който последва ретур в аут. В следващото разиграване Доминик опита да хване в крачка нашия, но допусна грешка при форхенда си.При четвъртия опит обаче Гришо блокира от ретур, но Тийм реши да търси линията от форхенд, като вместо това излезе в аут и сета отиде в сметката на първата ни ракета.

Вторият сет започна много силно за Григор, но не се възползва от това. В третия гейм още стигна до пробив, но вместо да го затвърди в следващия, то Тийм му го върна и спечели общо 4 поредни гейма. Българинът така и не успя да се справи с трудната задача и при 3:5 успя да отрази само първия шанс за затваряне на сета. Гришо имаше много проблеми в разиграванията и загуби втория сет с 4:6.

Първата ни ракета започна по отличен начин третия сет, като поведе с 4:1 и точно, когато изглеждаше, че всичко е решено Тийм върна пробива и успя да стигне до изравняване. За 5:4 Гришо най-сетне взе подаването си, но в следващия гейм не успя да пробие австриеца и се стигна отново до равенство. Двамата отново си размениха по един гейм, за да докарат нещата до тайбрек. Там Гришо стигна до три поредни 3 мачбола, от които не се възползва и се стигна до изравняване. Постепенно Тийм взе предимството, докато българинът изпусна още два мачбола. С 11:9 в тайбрека австрицът се класира на 1/4 финал, където ще се изправи срещу Борна Чорич, който сензационно отстрани световния номер 1 Анди Мъри.

Още новини четете в Sportlive.bg.

Григор е далеч, но Никол е щастлива (СНИМКИ)

Приятелката на най-добрият български тенисист Григор Димитров - Никол Шерцингер показа, че се чувства отлично, дори далеч от любимия си...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна от 7-ия в света в Монте Карло (ВИДЕО)

Гришо взе двудневния си мач с Кецманович и се класира на 1/8-финалите в Монте Карло (ВИДЕО)

Новак Джокович посочи един турнир като цел №1 за 2024 година

Дъжд спря Григор Димитров да приключи Кецманович в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис