Григор приключи с Уимбълдън малко след уникална сензация

3374
Григор приключи с Уимбълдън малко след уникална сензация
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи участието си на най-известния турнир в света - Уимбълдън - след като допусна поражение с 1:3 сета (7:6 (6), 6:7 (3), 4:6, 2:6) от американеца Стив Джонсън.

Така Гришо пропусна възможността да се изправи срещу идола си Роджър Федерер на осминафиналите в надпреварата, а дуелът му с Джонсън продължи цели два дни и на четири пъти биваше прекъсван заради проливния дъжд в Лондон.

Григор Димитров не трепна за втори успех на "Уимбълдън"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа великолепна победа в четири сета срещу един от неудобните си традиционно съперниц...

Подробности за загубата на Григор Димитров на Уимбълдън вижте в Sportlive.bg

Иначе невероятната изненада на Уимбълдън при мъжете е друга - още в трети кръг световният номер едно Новак Джокович каза сбогом на турнира и на уникалния шанс да спечели Голям шлем в една година. Ноле отстъпи с 6:7 (6), 1:6, 6:3, 6:7 (5) в мач, продължил два дни и прекъсван само днес три пъти заради дъжд. Още вчера (1 юли) Джокера изостана с 0:2 сета, след като Куери беше по-съсредоточен в решителните моменти.

Световният номер едно по чудо се измъкна при 5:5 гейма в първия сет от 0:40 на свой сервис, но в тайбрека беше пречупен, след като спаси един сетбол на сервис на Куери. Вторият сет беше пълна катастрофа, но днес сърбинът влезе в мача и успя да спечели третата част.

Драмата в четвъртия сет беше пълна - в първите геймове и двамата спасяваха точка след точка при шансове за пробив, но Джокера проби най-накрая, от 12-ти опит - за 5:4 и имаше сервис да вкара мача в пети сет. Вместо това Куери направи рибрейк, стигна се до тайбрек и там бомбата беше факт - при това след като световният номер едно на два пъти поведе с минипробив!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com