Гришо прескочи II кръг в "Куинс" пред погледа на Маша

14560
Гришо прескочи II кръг в "Куинс" пред погледа на Маша
Снимка: БГНЕС

Поставеният под №4 в схемата и №13 в световната ранглиста Григор Димитров не допусна изненада в първия си мач на турнира "Куинс" в Лондон. В среща от втория кръг българинът надигра със 7:5, 6:3 заемащия 155-о място в ранглистата на ATP представител на Великобритания Джеймс Уорд, след като 23-годишният хасковлия почиваше по право в първия.

Мачът се игра на централния корт, където по-късно тази вечер Димитров трябва да излезе още веднъж - за двубой на двойки. Бившият №1 в света при юношите и партньорът му Стан Вавринка се изправят срещу участващия с "уайлд кард" британски тандем Кен Скупски/Нийл Скупски, а при успех ще премерят силите си във втория кръг утре с поставените под №3 ветерани Даниел Нестор (Канада) и Ненад Зимонич (Сърбия).

Григор Димитров започва днес участието си в Лондон

Григор Димитров трябва да изиграе днес цели два мача на тенис турнира на трева в Лондон, съобщава сайтът на състезанието. Първоначално...

Двубоят на българския талант с участващия с "уайлд кард" Уорд беше наблюдаван на живо от трибуните от гаджето на Григор - рускинята Мария Шарапова, която в събота триумфира с втората си титла на "Ролан Гарос".

С класирането си за третия кръг на сингъл Григор си осигури 20 точки за световната ранглиста и чек за 10 160 евро. В следващата фаза нашето момче ще срещне французин - това ще бъде или поставеният под №13 Никола Маю, който не е най-удобният съперник на трева, или Едуар Роже-Васлен.

В първия сет Григор нямаше никакви проблеми в своите подавания, а при 5:4 в своя полза получи и първата си точка за пробив - след двойна грешка на Уорд за 30:40. Последва дълго разиграване, в което обаче Димитров не издържа и изкара топката в аут от форхенд. Уорд изравни за 5:5, но в 12-ия гейм отново бе притиснат от хасковлията. Григор стигна до втори брейкпойнт и съответно сетбол.

Българинът сложи край на сета с великолепен печеливш удар от форхенд. Намесата на системата за видеоповторения "Ястребово око" показа ясно, че топката след удара на българина е попаднала в очертанията на корта и това означаваше точка за Димитров и край на сета, тъй като Уорд нямаше шанс да играе с топката.

Иво Карлович си осигури 1/8 финал в Хале

Хърватският тенисист Иво Карлович си осигури осминафинал на турнира на трева в Хале, Германия. Той победи с 6:3, 6:4 руснака Михаел Южн...

В първия гейм на втория сет се стигна до равенство 40:40 в сервис-гейма на Григор, след като хасковлията допусна 2 поредни двойни грешки. До по-големи усложнения обаче не се стигна и Димитров спечели подаването си. После Григор реализира пробив в четвъртия гейм на втората част и поведе с 3:1. Малко след това авансът на Димитров стана 4:1, след което той достигна до равенство в следващото подаване на британеца, но съперникът на българина все пак намали изоставането си на 2:4. Последва слаб сервис-гейм за Димитров и първи 2 точки за пробив за Уорд при 15:40. Пробивът стана факт, а резултатът - 4:3, но веднага след това Димитров стигна до 0:40 в сервис-гейма на своя противник. Уорд спечели следващите две точки, но при третия брейкпойнт заби топката в мрежата от воле след хубав ретур на хасковлията - 5:3. Сервирайки за мача, Димитров не сгреши и сложи точка на спора, гарантирайки си място в следдващата фаза на турнира, в който игра полуфинал през 2012 година, а през миналия сезон отпадна във втория кръг след поражение от бившия №1 в света Лейтън Хюит (Австралия).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис