Гришо си свърши работата, чака Анди Мъри в Синсинати

9993
Гришо си свърши работата, чака Анди Мъри в Синсинати
Снимка: Getty Images/Guliver

Григор Димитров продължи успешно участието си на тенис турнира в Синсинати, след като постигна победа в два сета - 7:6 (4), 7:6 (2) над канадеца Васек Поспишил. 

Димитров почна двубоя по възможно най-добрия начин, след като още при първата възможност за пробив успя да запише точка, а след това с добър сервис гейм да поведе с 2:0. Проблемите на нашия тенисист обаче идваха именно от негов начален удар, след като записваше под 50% успеваемост от първи сервис за първата половина на сета. 

Григор спечели в първия си мач в Синсинати, Мъри с титла в Канада

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се измъчи на старта на Мастърса в Синсинати, но все пак записа успех срещу чеха Лукаш Ро...

Поспишил се възползва от колебанията на Гришо и успя да реализира бърз рибрейк и да стигне до 3:3. При 5:5 българинът можеше все пак да пробие, но канадецът спаси два брейкпойнта. Така двамата стигнаха до тайбрек, в който при 4:4 Григор показа здрави нерви и записа следващите 3 точки в своя полза - 7:6 (4). 

Димитров играеше по-добре през втория сет, а и увеличи процента на вкаран първи сервис. Той стигна до 3 точки за пробив в първите 3 подавания на своя съперник, но така и не успя да ги реализира. Така се стигна до 4:4, когато Поспишил поведе с 0:40. Опрян в стената Димитров реагира отлично - 5 поредни точки и аванс от 5:4. 

Повече драма между двамата нямаше, докато не се стигна до нов тайбрек в мача. Той беше открит с два минипробива на българина, които се оказаха непреодолими - 7:6 (2) и победа за Григор Димитров.

Благодарение на успеха си, Гришо продължава напред към 3-ия кръг, където ще срещне победителя от срещата Марди Фиш - Анди Мъри. При победа на шотландеца мачът ще е на Централния корт т.е. ще бъде излъчван по телевизията. 

Федерер: Сега съм по-добър тенисист, отколкото бях на 24

"Сега съм по-добър тенисист, отколкото бях на 24, защото има зад гърба си още 10 години опит и тренировки. Може би нямам същата уве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com