Първи Мастърс финал за Григор след епична драма!

9761
Първи Мастърс финал за Григор след епична драма!
Снимка: Getty Images/Guliver

Григор Димитров е на първи финал на турнира от сериите "Мастърс"! Първата ни ракета победи американеца Джон Иснър в полуфиналите в Синсинати със 7:6 (4), 7:6 (10), с което успя да достигне до последния мач в турнир от най-престижната надпревара извън Големия шлем при четвъртия си опит. 

Григор извоюва изключително важна и драматична победа над Джон, който показа отлична игра от началото на турнира. Иснър от самото начало започна да вкарва мощни сервиси, което е и най-силното му оръжие. Още във втория си гейм американецът записа три аса. В шестия гейм Димитров трябваше да спасява две възможности за пробив, първите и единствените в срещата на негов сервис, но се справи много добре. Добрият му сервис му помогна да контролира разиграванията и от 15:40 да запише четири поредни точки, с които да изравни за 3:3. В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Григор стигна до минипробив и поведе с 3:2, а бързо след това увеличи аванса си до 5:2. Иснър върна две точки, но Григор още на първия сетбол натисна бекхенда на опонента си, от което последва пропуск и успя да затвори сета.

Вторият сет се разви по същия сценарий, както и първият - силни сервиси и малко разигравания. Григор леко се позатрудни в откриващия гейм. При 40:30 Димитров изкара форхенд, а след това изпусна нови два геймбола с бекхенд в мрежата и форхенд с рамка, но си заслужи трети, при който не сбърка. След това отново започнаха бързите геймове, които не бяха чак такава голяма радост за окото. В десетия гейм Григор стигна до мачбол, но Иснър се спаси. Световният №19 изостана 0-15, а после сгреши деми воле. При 30-30 обаче форхендът му обратния диагонал не намери целта и това значеше мачбол за Григор. Отново обаче заради ас американецът остана в двубоя.

Експресна победа за Григор Димитров на четвъртфинал в Синсинати

Григор Димитров показа в трети пореден мач, че играе с настроение на Мастърс турнира в Синсинати. След като записа две впечатляващи поб...

В крайна сметка, двамата отново докараха нещата до тайбрек, където драмата беше пълна. На два пъти Григор успя да поведе с минипробив - за 2:0 и 4:3 точки, но Иснър бързо се върна в играта, като вторият път го направи с уникален минаващ удар от форхенд по правата. Така двамата, рамо до рамо, преминаха границата от 12 точки в тайбрека, като Григор получи общо 3 мачбола, а Иснър имаше 3 сетбола. Особено красиво беше разиграването при 10:9 точки за Иснър, когато малко щастливо дефанзивен лоб на американеца кацна на основната линия и той получи неочаквана възможност за атака, но Григор го препарира с бекхенд по правата, стоейки на 4-5 метра зад основна линия. В крайна сметка, при 11:10 точки за нашето момче, американецът не издържа и сбърка, след като не успя да отиграе нисък сечен удар на българина.

На финала Григор очаква един измежду Давид Ферер и Ник Кирьос.

Пълен репортаж от мача вижте в SPORTLIVE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Ясен е жребият на Григор Димитров за "Мастърс 1000" в Маями

Григор Димитров направи още една крачка към топ 10 на световния тенис

Алкарас отказа Медведев и спечели първата Мастърс титла за сезона (ВИДЕО)

Гришо получи отмъщение от Медведев и приключи с Индиън Уелс (ВИДЕО)

Григор Димитров - Даниил Медведев: Кога и къде да гледаме 1/8-финала в Индиън Уелс?

"Щастлив губещ" изигра мача на живота си и изхвърли Джокович от Индиън Уелс (ВИДЕО)

След 16 пробива: Медведев мина през ада и си уреди мач с Григор Димитров (ВИДЕО)

Григор Димитров сгази втори французин в Индиън Уелс (ВИДЕО)

Григор Димитров – Адриан Манарино: Кога и къде да гледаме втория мач на българина на Индиън Уелс?

Григор Димитров стартира успешно в Индиън Уелс (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...