Нова радост - Григор Димитров е на четвъртфинал на Australian Open

126047

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров записа нов невероятен успех, побеждавайки с 3:1 сета изненадата при мъжете на тазгодишния Australian Open Роберто Баутиста-Аугут с 3:1 сета  - 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Така Григор успя да се справи с труден за него съперник - досега нашето момче имаше само една победа в три мача над испанеца, като тя дойде след четири спасени мачбола на турнир от серията "Чалънджър" във френския град Орлеан.

Първи сет

И Мария Шарапова отпадна от Australian Open

Изненадите в женската схема на Australian Open валят една след друга, след като в ранния мач днес шампионката в Мелбърн от 2008 година ...


Мачът започна със сервис на българина, който направи два аса в откриващия гейм и показа, че началният удар и днес е настроен добре. На ретур Григор също започна добре и още в откриващия гейм на Баутиста-Аугут успя да стигне до 0:30, но испанецът се измъкна благодарение на добра серия от сервис. В четвъртия гейм на частта обаче спасение за испанеца нямаше – пробив за Димитров, който беше по-стабилен от основна линия, докато Баутиста-Аугут направи няколко грешки и съответно още при първия си шанс българинът проби за 3:1. Испанецът имаше шанс да се върне в сета в следващия гейм, когато Димитров направи двойна грешка при 40:30 и му даде възможност дори да стигне до точка за пробив, но нашето момче пак успя да накара Аугут да сбърка и измъкна този труден гейм. Това се оказа и последното голямо препятствие в сета за Димитров, който спокойно затвори частта с два убедителни сервис гейма – 6:3.

Втори сет


За съжаление втората част започна много неприятно – пробив още в първия сервис гейм на Григор, при това след като нашето момче водеше с 40:15 в него. Това явно малко го поотпусна и той направи две непростими грешки на мрежата, а след това испанецът проби. До края на сета Григор не можа да стигне до шанс за пробив, а в шестия гейм се спаси от нов пробив пасив благодарение на печеливш форхенд. В крайна сметка Баутиста-Аугут затвори частта с 6:3 гейма след сервис гейм на нула, в който Григор сбърка три от общо четири ретура.

Григор Димитров излиза на осминафинал в Мелбърн рано сутринта на 20-ти януари

Първата българска ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи в мач от осминафиналите на Australian Open срещу Роберто Баутиста Ауг...

Трети сет


Неприятният развой от предишната част беше бързо забравен от Григор, който отново стабилизира играта си показа, че е по-комплексният и талантлив тенисист. Отново в четвъртия гейм на сета българинът проби след уинър от форхенд, уинър от бекхенд, печелившо воле и великолепна защита от дъното на корта, с която реализира втората си точка за пробив от 0:40. Оттук насетне Григор просто включи на друга предавка от сервис, като дори не даде на испанеца да стигне до дюс, а в осмия гейм на сета последва нов пробив на сметката на нашето момче. Той стана факт след три грешки на испанеца, преднина от 15:40 за Григор и разиграване, което беше решено от много красив лоб, накарал Баутиста-Аугут да направи грешка и осигурил сета за Димитров с 6:2 гейма и възможност да сервира първи в четвъртия сет.

Четвърти сет


И Мария Шарапова отпадна от Australian Open

Изненадите в женската схема на Australian Open валят една след друга, след като в ранния мач днес шампионката в Мелбърн от 2008 година ...

Сетът вървеше гейм за гейм без особени трудности за някой от сервиращите, като и двамата играчи се облягаха на началния си удар и се трудеха здраво за точките си. Проблем за Григор се оказа първият гейм, в който Баутиста-Аугут имаше шансове за пробив – два на брой, след като българинът направи двойна грешка, но нашето момче удържа и накара испанеца да сбърка в решителните моменти. След този гейм двамата лесно успяваха да печелят сервиса си, като ретуриращият успяваше да стигне най-много до дюс и то само веднъж, във втория сервис гейм на Григор, но без реален шанс за нещо повече.

5:4 – и точно тук блесна първият и оказал се златен шанс за Григор да затвори мача. При сервис на Баутиста-Аугут и 30:30 Григор наказа с точен форхенд неразчетено негово излизане на мрежата, последва мачбол и в дългото разиграване нервите на испанеца не издържаха, като той допусна грешка от бекхенд – 6:4 за Димитров и нова порция тенис радост за цяла България.

Победата означава, че Григор очаква на четвъртфинал победителя от мача Рафаел Надал – Кей Нишикори, най-вероятно световният номер едно. В интервюто след мача Димитров каза, че който и да е от двамата, ще е труден мач. Срещата ще се играе в сряда, 22 януари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com