Прогноза: Роджър Федерер ще разбие Григор Димитров в Мелбърн

13838
Прогноза: Роджър Федерер ще разбие Григор Димитров в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

Пак на голямата сцена, пак срещу голям съперник – най-добрият български тенисист Григор Димитров си остава една от малкото бели лястовици в професионалния спорт, които все още носят радост на България със спортни успехи. А сега за Григор предстои ново предизвикателство – на „Род Лейвър Арена” срещу 17-кратния носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер. Мачът ще е трети в дневната сесия, т.е. ще започне около 5:30 - 6:00 часа сутринта българско време.

Какви са шансовете на Димитров за победа? За съжаление Actualno.com и Sportlive.bg не ги оценяват за особено добри. Има пет основни причини, поради които поддържаме това си виждане - пет компонента, в които нашето момче засега изостава сериозно от швейцареца. И да, сред тях не е склонността на Димитров да търси показност в любовните си връзки, за разлика от Федерер, който е пример за спокойствие и дори скука в това отношение, което обаче безспорно помага много за най-същественото - тениса.

Григор Димитров си осигури сблъсък с Роджър Федерер на Australian Open

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров успя да стигне до трети кръг на Australian Open след успех над аржентинеца Марко ...

От началото на тази година, а и като цяло досега в кариерата си, Димитров допуска резки спадове в играта си, а срещу играч като Федерер това е пагубно. Защото Роджър Федерер не прощава – надуши ли кръв, следва клане. Затова и Федерер е в елитния клуб на големите шампиони, където Григор тепърва трябва да заслужи мястото си – ако може. Пожелаваме му да успее и още утре, 22 януари, да опровергае песимистичната ни прогноза.

Кои са петте конкретни причини да смятаме, че Федерер ще победи убедително Димитров в утрешния мач на "Род Лейвър Арена" - научете в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com