Сафин е един от хората, свързани със скандала "HSBC"

48441
Сафин е един от хората, свързани със скандала "HSBC"
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият номер едно в световната ранглиста на АТР Марат Сафин е заподозрян в укриване на данъци в размер на 4,87 милиона долара.

Сумата се е намирала в банка "HSBC" преди няколко години и се разследва от документи, получени от Международната организация за журналистически разследвания (ICIJ). ICIJ обявиха, че женевския клон на банката е получавал значителни приходи от тайни сметки на престъпници, включително собственици на наркокартели и търгуващи с оръжие, които не са плащали данъци. Сред клиентите на банката са кралски семейства, бизнесмени, спортисти, както и подозирани в тероризъм хора и наркодилъри.

Според данните с името на Сафин се свързва с идентификационен номер 44344 DS, като той е имал суми в три банкови сметки на стойност 4,87 милиона долара. Сафин е открил сметката си в тази банка през 2005 година. Сафин е печелил титли от два Големи шлема, 15 други турнири и е заработил над 14 милиона долара от наградни фондове. В списъка с клиенти присъстват имената и на пилотите от Формула 1 Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо, както и шампионът от Moto GP Валентино Роси. Според информациите в сметката на Алонсо има 42 милиона долара, а в тази на Роси 23,9 милиона долара.

До 2 месеца 40 посолства със сметки в HSBC трябва да ги закрият

Британската банка HSBC е дала срок от 60 дена на 40 дипломатически мисии да закрият своите сметки в трезора, съобщава Би Би Си. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com