Teнисистките ни готови за "Фед Къп"

10128
Teнисистките ни готови за "Фед Къп"
Снимка: БГНЕС

Тенисистките, които ще представят България за "Фед къп" са напълно готови за предстоящите мачове. От днес, 4 февруари, до неделя състезателките ни ще играят в двубоите от първа група на Евро-африканската зона на турнира. Първият сблъсък на нашите тенисистки от група "D" срещу Португалия е този следобед.

"Момичетата са готови за двубоя. Тренират усилено, а най-важното за мен е, че всичките са здрави. Пак повтарям, че за мен португалките вече са фаворит в нашата група, но ще се борим за всеки един гейм", заяви капитанът Дора Рангелова от Будапеща.

В двата двубоя на единично ще играят Елица Костова и Изабелла Шиникова. За мача на двойки Рангелова все още не е взела окончателно решение. В тренировъчния двубой на двойки снощи Елица Костова игра с дебютантката Виктория Томова срещу Изабелла Шиникова и другата дебютантка Борислава Ботушарова.

В програмата на националния ни отбор сряда е почивен ден. В четвъртък от 11:00 ч. тимът ни премери сили с Турция, а ден по-късно по същото време - и срещу Беларус. Плейофите за място ще се играят в неделя.

В състава на България не попадна най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова. Пловдивчанката не успя да се възстанови от контузията, която я мъчеше още на Откритото първенство на Австралия. В тима не е и Диа Евтимова, която също е с травма.

Въпреки че не е в Будапеща обаче Пиронкова също е съпричастна с предстоящите мачове на състезателките ни. Цвети дори е автор на идейния проект на официалните облекла, с които отборът ни се представя в в унгарската столица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com